Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povratak na posao

Ostojić: Dr. Prgomet iz HDZ-a mi je napravio savršen rez i spasio mi život

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ranko Ostojić danas se vratio na posao, pri čemu je dao izjavu za medije.

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, zbog velikog interesa medija dao je izjavu za medije.

Pročitajte i ovo Hrvoje Vojković Poduzetnik i političar Vojkoviću presudili tulipani i božuri: Pokušao izvući 400.000 eura Kako napisati motivacijsko pismo, ilustracija ovo morate znati Kako napisati motivacijsko pismo? Jednu stvar nikako ne smijete napraviti

Ministar Ranko Ostojić vraća se na posao

Zahvalio je svima - medijima, javnosti na podršci te medicinskom osoblju koje mu je pomoglo. Kaže da su šanse za preživljavanje bile male, ali zahvaljujući liječnicima i medicinskim sestrama, uspio je preživjeti.

Iako je bio u komi, kaže da nije vidio nikakav tunel niti svjetlo na kraju tunela.

Ostojić dodaje da će sada morati promijeniti životne navike i jesti više povrća. Kada se probudio, nije mogao niti hodati, a jučer je, kaže, prohodao čak devet kilometara. 'Danas hodam, a još malo ću trčati kao Milanović', rekao je Ostojić.

Ministar napominje da je pratio događaje i da je upućen u sve, te da može uredno nastaviti obavljati funkciju, kako ministarsku, tako i potpredsjednika Vlade. 'Spreman sam se suočiti sa svim izazovima', rekao je Ostojić.

 

Zahvalio je liječničkom timu KBC-a Zagreb na čelu s dr. Vladimirom Gašparovićem te dr. Dragi Prgometu koji ga je operirao i izvadio mu dva limfna čvora. Pohvalio je sustav koji je i bez njega na čelu uredno funkcionirao i sve je, kaže, pratio.

Upitan osjeća li se sposobnim obavljati obje odgovorne funkcije, poručio je kako se ne bi vratio na posao da nije procijenjeno da je potpuno zdrav.

'Svi nalazi govore da sam se iznenađujuće brzo oporavio i da sam onaj stari', kazao je Ostojić. Razdoblje u kojem nije bio povezan s događajima u MUP-u trajalo je desetak dana, a negdje od 27. srpnja pratio je što se događa i bio je potpuno informiran.

Ostojić je zahvalio i lječničkom konziliju te kirurgu Dragi Prgometu koji je izveo 'savršen rez', izvadivši mu dva limfna čvora, i spasio mu život. Ostojić je podsjetio da su mu šanse za preživljavanje bile male, što pokazuje da su sustav, liječnički konzilij i svi koji su bili uključeni u njegovo spašavanje znali svoj posao i odradili ga kao pravi profesionalci.

Također je ustvrdio kako je tretman bio jednak prema svim ostalim pacijentima koje je susretao u bolnici.

Ostojić je ocijenio da je MUP-ov sustav u vrijeme njegove bolesti u potpunosti funkcionirao, a turistička sezona i ostali događaji, poput javnih okupljanja, prošli su bez incidenata.

Ustvrdio je da je sigurnosna situacija u Hrvatskoj vrlo dobra. Ostvaren je napredak u svim segmentima, od ilegalnih migracija do smanjenja broja ubojstava i razbojstava.

Policiji je čestitao jer je nastavila redovno funkcionirati u svim segmentima, što je dodatna kvaliteta koja pokazuje da sustav ne ovisi samo o jednoj osobi već o organizaciji.

Podsjećamo, Ostojić je u bolnici bio od 19. srpnja kad mu je hitno operiran apsces na vratu nastao zbog jake bakterijske infekcije.

Nakon što je preživio teški septički šok, Ostojić se počeo postupno oporavljati, a krajem srpnja učinio je prve korake, nakon što je skinut s respiratora i dijalize. Na kućnu njegu pušten je 7. kolovoza.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene