Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Mi smo antifašisti'

Milijan Brkić kratko komentirao Hasanbegovića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gost Dnevnika Nove TV bio je HDZ-ov Milijan Brkić koji je, između ostalog, komentirao i aktualnu situaciju s ministrom Hasanbegovićem.

Slaganje kadrova u vladi ide sporo. Vijeće za suradnju danas se konačno sastalo, a HDZ-ov Milijan Brkić rekao nam je kako je to proces koji se ne može dogoditi preko noći. 'U procesu donošenja odluka u Vijeću ima i ovakvih i onakvih tonova, ali bitno je da smo se večeras usuglasili i postigli sporazum o svim kvotama u ministarstvama što se tiče zamjenika i pomoćnika ministara', rekao je Brkić dodavši kako od sutra kreće koordinacija s nadležnim ministrima koji će dobiti jasne smjernice što se tiče kvota nakon čega će oni izabrati ljude za koje misle da je najkvalitetnije obavljati svoje zadaće. 'U konačnici, ministri su ti koji predlažu svoje zamjenik i ministrie Vladi', kaže Brkić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NESUGLASICE U NOVOJ VLADI Mostov zahtjev ne sviđa se Domoljubnoj koaliciji Slika nije dostupna Milijan Brkić O ZAMJENICIMA I POMOĆNICIMA MINISTARA 'Moraju biti domoljubi'

MOST je već ranije iskazao interes za najjače strateške tvrtke u državnom vlasništvu, no Brkić kaže kako se o tome danas nije razgovaralo, već da se razgovaralo samo o kadroviranju u ministarstvima. Dodaje kako bi svi prvi suradnici ministara, kao i ime novog ministra obrane, trebalo biti poznato na sljedećoj sjednici vlade jer nisu htjeli ići s nekakvim parcijalnim rješenjima.

Brkić je, ako osoba koja je puno vremena provela u sustavu obavještajnih služni, komentirao i smjenu Dragana Lozančića. Kaže kako tovome treba pristupiti legalistički te kako je za imenovanje, ali i razrješenje potreban supotpis predsjednice i premijera. 'Ako netko od tih osoba više nema povjerenje u izabranog šefa, to je sasvim legitimno pitanje u skladu sa Zakonom', rekao je Brkić dodavši kako sustav i dalje rade, da nije ugrožen, jer njega pokreću ljudi koji su, kako kaže, iza zavjese.

Najaktualnije pitanje, ono arhivske fotografije ministra Hasanbegovića s navodnim ustaškim obilježjima, nije mogao previše komentirati jer je, kaže, većinu dana proveo na sjednici vijeća za suradnju. No ipak ističe jedno. 'Što se tiče tih simbola totalitarizama razno raznih, HDZ je jasno istaknuo svoj stav o svim totalitarizmima, mi smo i antifašisti i antinacisti i antikomunisti. I mislim da trebamo prestati kontaminirati hrvatsku javnost tim nebitnim temama iz prošlosti nego hajdemo razmišljati što je potrebno da bi Hrvatska krenula naprijed', kazao je Brkić.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene