Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brkić na Facebooku:

'Posebni odredi aktivista, poput nekadašnje OZNA-e tragaju za 'ustašama''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milijan Brkić poručio je da 'posebno obučene i opremljene 'trojke' kopaju po starim novinama ne bi li pronašli nešto čime bi kompromitirali Hasanbegovića'.

Nakon što je slučaj Zlatka Hasanbegovića kratko komentirao za Dnevnik Nove TV, Milijan Brkić se na spornu fotografiju osvrnuo i podužim statusom na Facebooku koji je naslovio 'Kapu na glavu ili pamet u glavu'.

Pročitajte i ovo Zdravko Mamić Saga se nastavlja Nove poruke Josipe Rimac potvrđuju Milanovićeve izjave? Mamić je lobirao za Turudića i raspitivao se zašto nije izabran Slika nije dostupna Konačni obračun Zlatko Hasanbegović isključen iz HDZ-a: "Ne znam tko je to donio tu odluku"

'Potraga za tragovima „ustaštva“ poprimila je razmjere histerije. Posebni odredi aktivista, poput nekadašnje OZNA-e tragaju za „ustašama“, „fašistima“, „nacistima“ i sličnima kako bi opravdali smisao svoga postojanja. Bez „fašista“ nema potrebe ni za „antifašistima“.

Naročito istaknuta meta je ministar kulture dr.sc. Zlatko Hasanbegović. Posebno obučene i opremljene "trojke" kopaju po starim novinama ne bi li pronašli nešto čime bi ga kompromitirali. A sve zato da bi se sačuvale privilegije i održalo na proračunu.

Britanski princ Harry slikao se s kukastim križem. Mitropolit Porfirije pjevao je četničke, a Stipe Mesić ustaške pjesme. Tvrdio je da smo „dva puta pobijedili“ i opet je postao doživotni počasni predsjednik „antifašista“ ili tako nešto. Drago Pilsel je kao mladić bacao molotovljeve koktele na sinagoge, a sada je ljevičarska „građanska“ ikona. Tomislav Nikolić četnički je vojvoda i predsjednik Srbije, a nekadašnji četnik Aleksandar Vučić je premijer. I gle čuda, od svega je problem ministar Hasanbegović koji se 1993. tijekom rata kao mladić slikao s kapom pripadnika HOS-a.

Mi smo kao demokratska Stranka izrekli jasan stav protiv svih totalitarizama, i nacizma i fašizma i komunizma i svih totalitarnih ideologija. Prestanimo se već jednom baviti prošlošću, prestanimo više kontaminirati hrvatsku javnost i građane mržnjom i prizivanjem zla.

Temelj hrvatske države je Domovinski rat i hrvatski branitelji. Prestanimo kopati po nacionalnim ranama i okrenimo se budućnosti. Idemo razgovarati o tome što moramo napraviti da bi Hrvatska sutra bila uređena država i da nam djeca ne bi selila iz naše prekrasne zemlje.

Stoga, u smiraj današnjeg dana - blagdana pepelnice, što nama katolicima označava početak korizmenog razdoblja, mogu reći kako nas samo vjera u Boga i u bolje sutra može voditi u nešto novo i razumnije, jer 'I NAŠ USKRS JEDNOM MORA SVANUTI'', napisao je Brkić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene