Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Emotivno o domovini

MILIJAN BRKIĆ 'Kud god idem, sa mnom je Hrvatska'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić čestitao je u subotu Dan državnosti RH poručivši kako "nikad nismo i ne smijemo prestati raditi za Hrvatsku i bolje sutra, to je naša istina i naša misija", dodavši "kud god idem sa mnom je Hrvatska".

Brkić je na svom Facebook profilu napisao kako je na "današnji dan, prije 25 godina, Hrvatska proglašena neovisnom i slobodnom, hrvatski stijeg zavijorio se i nakon toliko dugo čekanja proglašeni smo suverenom državom".

Pročitajte i ovo Branko Bačić i Sabina Tandara Knezović, reporterka Dnevnika Nove TV GOST DNEVNIKA NOVE TV Hoće li na dan izbora moći raditi trgovine, tržnice, frizerski saloni...? ''Stvorili smo probleme, tamo gdje ih nije trebalo biti" Andrej Plenković Zanimljiva imena Pogledajte tko se sve našao na HDZ-ovim listama: Stranci prijeti kazna

Istaknuo je kako je to dan koji su naši preci iščekivali godinama, tisuće ih je poginulo, odselilo i nestalo. Unatoč svemu, Hrvatska je uspjela i stvorena je", napisao je Brkić na svom Facebook profilu.

Ocijenio je kako je "u 25 godina bilo teških trenutaka, pogibelji, letargije, izdaje, a i ucjena". No, poručio je, nikad nismo i ne smijemo prestati raditi za Hrvatsku i bolje sutra, jer je to naša istina i naša misija.

"Bilo je i bit će teških trenutaka. Zbog naših najmilijih kojih više nema i zbog naše djece čije nas oči iskreno gledaju s punim povjerenjem - zbog njih ne smijemo odustati i nikada nećemo", istaknuo je Milijan Brkić.

Napominjući "kako su nas godinama drugi vodili", zamjenik predsjednika HDZ-a istaknuo je kako su mladi naša snaga, a njihovi rezultati u pravim uvjetima u Hrvatskoj koja otvara radna mjesta i zapošljava mlade, pridonijet će stabilnosti i etabliranju Hrvatske u svijetu.

Upitao se zar možemo gledati i tolerirati melankoliju, nerad i raseljavanja nakon što su uslišane naše molitve o zajedništvu, istinskom domoljublju i vjeri u Domovinu, slobodnu i ponosnu.

"Imamo slobodu. Sada je zajedničkim snagama podignimo na mjesto koje zaslužuje - mjesto uspješne europske države. I ono dublje s Hrvatskom me veže, s Hrvatskom Hrvata, s patnjama njenim, sa smijehom i nadom, s ljudima me veže, te ja kao Hrvat brat sam sviju ljudi i kud god idem sa mnom je Hrvatska. Svim Hrvaticama i Hrvatima u domovini i izvan njene, čestitam Dan državnosti Republike Hrvatske", napisao je Brkić na Facebook profilu.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene