Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MATIJA POSAVEC

Predsjednik Središnjeg odbora podnio ostavku na sve funkcije u nacionalnom HNS-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Matija Posavec, međimurski župan, kazao je i kako zasad ostaje predsjednik HNS-a Međimurske županije, a ostavku u nacionalnom HNS-u podnosi je su Međimurci i Međimurke razočarani najnovijim potezom HNS-a na nacionalnoj razini, odnosno koalicijom s HDZ-om.

Međimurski župan Matija Posavec danas je u Čakovcu održao konferenciju za medije te objavio kako podnosi ostavku na sve pozicije u nacionalnom HNS-u te zasad ostaje predsjednik HNS-a Međimurske županije.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Pozvao na glasanje Milanović: ''Tko god je dignuo ruku za Turudića, neprijatelj je Hrvatske'' Ivan Penava i Andrej Plenković Navodno tajno snimljeno Plenković snimljen kako vrijeđa Penavu i Most? "Moja baba pokojna bi tako mogla biti gradonačelnica Vukovara... Most - to su bolesnici"

Istaknuo je kako ostavku podnosi jer su Međimurci i Međimurke razočarani najnovijim potezom HNS-a na nacionalnoj razini, odnosno koalicijom s HDZ-om.

Posavec je na presici i opovrgnuo kako želi biti novi predsjednik HNS-a, o čemu se zadnjih dana nagađalo, prenose Međimurske novine.

"Ostajem član HNS-a jer se moraju riješiti konstituirajuće sjednice općina, gradova pa i Županije kao i završna izvješća koja se nakon izbora moraju podnijeti", rekao je te se ispričao svima koji su ostali iznenađeni i pogođeni razvojem situacije u HNS-u. Dodao je da ta situacija nije ničime ugrozila njegovu odanost Međimurju te da ni u jednom trenutku interesi Međimurja nisu bili dovedeni u pitanje.

"Svjestan sam da ova odluka možda neće olakšati buduću suradnju mene s Vladom RH ali jednostavno ne mogu i neću dozvoliti da bilo čiji osobni i stranački i politički interesi budu ispred podrške koju su mi građani Međimurja dali da budem njihov župan", istaknuo je Posavec.

"Imao sam prilike 2 puta otići u Sabor, na funkciju koja je bolje plaćena i sasvim sigurno ima puno manje odgovornosti od funkvije župana i to sam odbio. Imao sam prilike biti i u ovoj Vladi i to sam odbio, jer odgovornost prema građanima na lokalnim izborima mi nije dozvoljavala da dam ostavku na mjesto župana zbog odlaska HNS-a u vladu sa HDZ-om. Sve ovo potvrđuje da me fotelje nisu zanimale", reako je Posavec.

Podsjetimo, Matija Posavec dosad je bio predsjednik Središnjeg odbora HNS-a, tijela koje je odlučilo kako će stranka ići u koaliciju s HDZ-om.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene