Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Mamić za novu TV

Mamić opalio po Ostojiću: On laže! Spreman sam se sutra podvrgnuti detektoru laži!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Večernjim vijestima Nove TV gostovao je Zdravko Mamić.

Marija Miholjek je u Večernjim vijestima Nove TV razgovarala sa Zdravkom Mamićem.

Pročitajte i ovo Nastavak suđenja Mamićima - 1 Bivši igrači Dinama Nova svjedočenja na suđenju protiv Mamića: "Ne mogu se sjetiti da li je baš bilo tako, ali netko mi je donio novac" Zdravko Mamić mito i korupcija Mamić predsjedniku suda dao sat od 15.000 eura: "Htio sam ga imati na svojoj strani"

Kad ćete doći u Zagreb?

'Doći ću onako kako sam i planirao, u nedjelju navečer nakon zadnje utakmice i ako dobijem od bilo koje nadležne službe poziv. Takav poziv nisam dobio ni ja, ni supruga ni odvjetnica da i jesam u Zagrebu ne znam kome bi se ja javio', rekao je.

Je li vas policija zvala na razgovor? Ministar Ostojić večeras je u našem Dnevniku to demantirao? Kaže da ste vi to izrijekom odbili.

'Već nekoliko puta sam rekao da on laže i spreman sam se već sutra ujutro pozvati na detektor laži javno na vašoj televiziji, Ostojić laže i pozivam ga na detektor laži.'

Hoćete li vi dragovoljno doći i dati iskaz?

'Naravno da ću doći, ne treba me nitko privoditi, doći ću u ponedjeljak, i zašto se svi prave da sam pobjegao. Cijela Hrvatska zna da je Dinamo danas igrao utakmicu i da smio ovdje na pripremama. Moja majka od 85 godina, doveo sam je u toplice jer ima problema, i recite mi kome da se ja javim i obratim? Neka vam neka institucija u Hrvatskoj pokaže poziv meni i budite sigurni da sam za sat vremena u Zagrebu.'

'Europski uhidbeni nalog je taj virtualni svijet, govori se o tome, a ja nisam ni dobio poziv da se odazovem. Jasno i glasno kažem: Da, doći ću u nedjelju navečer u Zagreb, a ako poziv stigne prije odazvat ću se u kratkom roku.'

Na teret vam se stavljaju teška djela. Kako na njih odgovarate, jeste li utajili porez?

'Sve je smislila politika, a događaji koji mi se stavljaju na teret su čista politička montaža. U cijeloj nesreći se veselim tome jer smo ja i moja obitelj i Dinamo godinama pod genocidom prema Dinamu i radujem se da se to već jednom dokaže i da Dinamo i Mamići krenu neokaljani svatko na svoju stranu u budućnosti.

'Ne vidim razlog da odem iz Dinama, ja sam građanin bez kaznene prijave niti sam za išta optuživan.'

S Eduardom da Silvom ste svojevremeno imali potpisan građanski ugovor zbog kojeg ste završili i na sudu. Jeste li slične ugovore imali s još nekim nogometašima Dinama?

'Nisam imao slične ugovore s igračima, sto puta sam to potvrdio, s Eduardom se već desetljećima reciklira ta stvar. Dobio sam četiri pravomoćne presude protiv Eduarda i jedna je nepravomoćna i neka sud radi svoj posao. Vidjet ćemo na kraju tko će biti u pravu. Tu špekulirati tko se sve spominje – odgovorno tvrdim nisam počinio djelo koje mi se stavlja na teret, a i s gnušanjem gledam svako tijelo ili osobu koje izbjegava plaćati porez. Nikad ja ni moja obitelj nismo ne platili neku obavezu koju je netko zatražio od nas. Gnušam se na osobe koje varaju svoju državu i ne plaćaju porez, i ja sam vrlo neugodan kad mi se stavljaju klevete na leđa. U stanju sam tim lošim ljudima svašta reći.

Sa Šukerom i Vrbanovićem se, kaže, danas nije čuo.

Zdravko Mamić: 'Radi se o zlouporabi vlasti, od premijera pa na niže' 

MAMIĆ JE POZVAN NA RAZGOVOR 'Može slijediti i europski uhidbeni nalog'

Jutros je USKOK zbog sumnje u mito i utaju poreza pretresao kuće braće Mamić, a svemu im je navodno pomagao i jedan poreznik. Slijedio je i pretres prostorija Hrvatskog nogometnog saveza (HNS), pri čemu je potvrđeno da je mogući četvrti umiješani i izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović.

Mamić se nalazi u slovenskim Moravskim toplicama od kuda cijeli dan poručuje 'Sve je laž i namještaljka!'. Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić rekao je za Dnevnik Nove TV da je Mamić telefonski pozvan od policije da se odazove na obavijesni razgovor u Zagrebu, no Mamić tvrdi da ga nitko nije zvao.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene