Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog sumnji u davanje lažnog iskaza

Luka Modrić na ispitivanju u Općinskom državnom odvjetništvu: "Došao sam reći istinu, moja je savjest čista"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Luki Modriću prijeti kazna od 6 mjeseci do 5 godina zatvora.

Luka Modrić stigao je u osječko Državno odvjetništvo na ispitivanje zbog sumnji u davanje lažnog iskaza prilikom svjedočenja na suđenju Zdravku Mamiću.

Pročitajte i ovo Nastavak suđenja Mamićima - 1 Bivši igrači Dinama Nova svjedočenja na suđenju protiv Mamića: "Ne mogu se sjetiti da li je baš bilo tako, ali netko mi je donio novac" Nema dokaza da je Modrić lagao na sudu (Foto: Dnevnik.hr) potvrđena odluka Slučaj "lažno svjedočenje": Optužnica protiv Luke Modrića pravomoćno odbačena

A ako se dokaže da je lagao, riječ je o kaznenom djelu za koje je predviđena kazna od 6 mjeseci do 5 godina zatvora.

"Došao sam reći istinu. Moja je savjest čista. Nisam počinio nikakvo kazneno djelo", rekao je Modrić novinarima nakon ispitivanja. 

Tužiteljstvo je 19. lipnja otvorilo istraživanje protiv Modrića zbog sumnje da je na suđenju Mamiću 13. lipnja neistinito posvjedočio da je aneks ugovora o profesionalnom igranju, temeljem kojeg mu u slučaju prelaska u drugi klub pripada pravo na podjelu transfernog obeštećenja s NK "Dinamo" u omjeru 50 prema 50 posto, potpisao 10. srpnja 2004. kod potpisivanja svog prvog ugovora o profesionalnom igranju s navedenim klubom te da je kod svakog produžavanja ugovora o profesionalnom igranju s tim klubom potpisivao i aneks na temelju kojeg mu pripada pravo na podjelu transfernog obeštećenja. (Hina/D.I.)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene