Obavijesti Video Pretražite Navigacija
EKSKLUZIVNO ISTRAŽIVANJE DNEVNIKA NOVE TV

Bitka za svaki glas u Splitu: Kerumova prednost je unutar statističke pogreške

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ekskluzivno istraživanje Dnevnika Nove TV otkriva za koga će građani Splita glasati u drugom krugu lokalnih izbora.

Ostalo je još 48 sati izborne kampanje, a Dnevnik Nove TV donosi ekskluzivno istraživanje među biračima Splita za koga će glasovati u nedjelju. Željko Kerum vodi, ali njegova je prednost unutar statističke pogreške.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tražit će prebrojavanje Županijsko izborno povjerenstvo objavilo je li Kerum podnio prigovor Slika nije dostupna Lokalni izbori 2017 Poruka iz Splita: U nedjelju birate "Split za sve ili Split samo za neke"

MOŽE LI KERUM OPET OSVOJITI BANOVINU?

Željko Kerum trenutačno računa na potporu od 45,4 posto birača, a Andro Krstulović Opara na 41,8 posto birača. No teško da se može govoriti o prednosti budući da je razlika unutar statističke pogreške.

Neodlučnih birača je još 6,4 posto, a na izbore neće izaći 2,1 posto stanovnika podno Marijana. Istodobno 4,3 posto ispitanika odbija odgovoriti za koga će glasovati.

KERUM DOBIO LJEVICU – OPARA PAMETNO

Andro Krstulović Opara može računati na glasove birača stranke Pametno, točnije na njih 48 posto. No 27 posto birača Marijane Puljak svoj će glas dati Željku Kerumu. SDP- ovi birači Aide Batarelo njih 56 posto priklonit će se Željku Kerumu, a njih 21 posto Andri Krstuloviću Opari. Većina birača Mosta, njih 48 posto, u nedjelju će glas dati Željku Kerumu, a njih 36 posto Andri Krstuloviću Opari.

PROTEKLE 4 GODINE LOŠE ZA SPLIT

Većina ispitanika misli kako se situacija u posljednje 4 godine pogoršala ili njih 48 posto. Da je ostala ista, mišljenja je njih 40 posto, a da se poboljšala, misli pak 9 posto ispitanika. 3 posto ne zna ili odbija odgovoriti.

NAPOMENA

Istraživanje je provela agencija IPSOS od 29. do 30. svibnja na slučajnom uzorku od 803 punoljetna građana Splita. Pogreška mjerenja je +/-3,6%.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene