Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O MILANOVIĆEVOM PONAŠANJU

'Pokazao je da mu je to mučna situacija. Jedva ju je pogledao'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milanović se jedini odbio fotografirati s predsjednicom uoči konzultacija na kojima se zadržao svega 10 minuta.

Premijer Zoran Milanović u četvrtak se na konzultacijama kod predsjednice zadržao svega 10 minuta, iznimno se kratko rukovao s njom, a jedini je odbio i fotografiranje s Predsjednicom. I dok on danas pojašnjava kako ne voli fotografiranje u takvim situacijama, iz Ureda predsjednice poručili su - to je njegova osobna stvar, ali i pitanje kućnog odgoja.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Facebook objava Milanović: "Kao svaki ugroženi diktator, Plenković medije proglašava neprijateljima" Ministar Oleg Butković i predsjednik Zoran Milanović Novi nastavak Butković za dobro jutro Milanoviću: ''Koje li ironije, uđeš u kampanju kao predsjednik, a iz nje izađeš kao kravokradica!''

Gabrijela Kišiček kolumnistica je portala Dnevnik.hr. Brzinsko rukovanje pa odbijenica Predsjednici za fotografiranje. Zoran Milanović jučer se odbio fotografirati, a danas pojašnjava - kada se vodi ozbiljan posao to jednostavno ne voli. 'Nisam se htio slikat i neću ni slijedeći put, ja sam se njom vidio i pozdravio sam je nekoliko puta zadnjih par dana, pričali smo na Ovčari, u 4 oka jedno vrijeme', rekao je Milanović.

ODBIO POZIRATI S PREDSJEDNICOM 'Fotografirat ćemo se kad sastavim Vladu'

Nakon sastanka Brdo Brijuni, kaže Milanović, s predsjednicom je bio i na večeri s ostalim političarima, ali formalno fotografiranje mu očito teško pada.'Selfie s građanima ili prijateljem je jedno, ali rukovanje na crvenom tepihu, ne ide mi to uz konzultacije. To sam otvoreno rekao uz osmijeh i to vam ponavljam, što se tiče predsjednice, rukovali smo se i ako je to izgledalo da sam protutnjao nisam, žao mi je, ali mislim da to uopće nije tema', objasnio je Milanović.

Za komunikacijsku stručnjakinju, dr.sc Gabrijelu Kišiček premijerovo ponašanje izraz je nepoštivanja institucije predsjednice. 'Jedva da ju je pogledao, obično je da se u rukovanju neverbalna komunikacija kaže 2-3 puta protrese ruka i da se uspostavi kontakt očima, on jedva da je to napravio, mlako je pružio ruku', objašnjava.

A upravo neverbalna komunikacija, upozorava, često otkriva ono što se ne izgovori. 'On je pokazao da je njemu to mučna situacija, da mu se ne da, pokazao je da ne poštuje Predsjednicu, da mu je uopće teško biti tamo i da to radi samo zato što od njega to zahtijeva neki protokol', smatra Kišičeć.

Rukovanje i fotografiranje za ostale predstavnike stranaka nije bio problem.

A bivši predsjednik Stjepan Mesić kaže - stvar je osobne odluke kako će se netko pozdraviti. Zoran Milanović, smatra, očito je predsjednici zamjerio neke prijašnje poteze . 'Kad je rekla da bi on trebao podnijeti ostavku, da je najlošija vlada, očito da je on to osobno prihvatio i na ovaj način je tim rukovanje pokazao što misli o tome', kaže Stjepan Mesić, bivši predsjednik RH.

Iz Ureda predsjednice poručuju kako je jučerašnje odbijanje fotografiranja premijerova osobna stvar, ali i pitanje kućnog odgoja te poštivanja institucije predsjednice.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene