Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tko će ih financirati?

Klemm: 'Sramota je da se stide koristiti WC zajedno s hrvatskim braniteljima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je za toalete potrošeno gotovo 100.000 kuna, ministarstvo branitelja novca više nema pa od Uskrsa više neće plaćati.

Već pet mjeseci prosvjednicima ispred Ministarstva branitelja struju i pokretne toalete plaća - ministarstvo ispred kojeg prosvjeduju. Četiri pokretna toaleta za prosvjednike ispred ministarstva branitelja, do sada je plaćalo Ministarstvo branitelja. Ukupno gotovo 100 000 kuna. Ali novca od Uskrsa više nema.

Pročitajte i ovo Plenković na TikToku "Je l' bilo ok?" VIDEO Pokazao par trikova, pokušao biti kul i šaljiv: Plenković postao tiktoker, njegov prvi video morate pogledati Preminuo Ivo Jelić Ivo Jelić Preminuo bivši saborski zastupnik i prvi predsjednik HDZ-a u Dubrovniku

Matić potvrdio: Ministarstvo neće financirati pokretne WC-e

"Slijedeće godine kada dođe državna revizija i kada me pita gospodine Matiću, pored 50 WC-a vi ste četiri dodatno kupili, ali to će očito bitI moj problem ne Klemmov i Glogoškov", kazao je ministar branitelja Predrag Matić.

Josip Klemm Ministarstvu zahvaljuje na plaćanju, no kaže, problem je zašto prosvjednici nisu mogli koristiti sanitarne čvorove u zgradi ispred koje prosvjeduju.

"Sramota je da se stide koristiti wc zajedno s hrvatskim braniteljima, zar mislite da hrvatski branitelji ne bi mogli koristiti WC u ovoj zgradi? Ja smatram da su mogli koristiti", napominje Josip Klemm.

Ali očito se svi slažu oko toga kako je novac kojim su plaćani toaleti, novac poreznih obveznika.

"To što ih je on platio, nije ih on platio nego hrvatska država, a isto tako, nakon sedmog ćemo se mi hrvatski branitelji pobrinuti za to. Naručit ćemo i platit će hrvatski narod", dodaje Klemm te napominje kako su pitanje donacija već riješili.

Iako Klemm uvjerava kako je novac osiguran, ministar Matić ima ideju tko bi sada mogao plaćati pokretne toalete.

"Do sada je tamo rađeno za račun HDZ-a, a od sada neka budu na račun HDZ-a. Iz humanitarnih razloga pružili smo im priliku da imaju osnove, to je toalet i struja", rekao je ministar Matić te dodao kako će struju i dalje plaćati . Pa će se tako ova neobična suradnja prosvjednika i ministarstva protiv kojeg prosvjeduju nastaviti i nakon pet mjeseci.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene