Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Stradali i Pula i Zadar

FOTO Nevrijeme poharalo Makarsku - Na nekim mjestima je voda nosila dijelove ceste!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grmljavinsko nevrijeme praćeno vrlo jakom kišom zahvatilo je danas oko podne Makarsku, dok je rano jutros poharalo zadarsko i pulsko područje.

Od jutros u 8 pa do 13 sati u Makarskoj je palo 48 litara kiše po metru četvornom, a u samo tridesetak minuta poslije podne palo je 40 litara kiše po četvornom metru, informacija je makarskoga Gradskog centra Osejava.

Pročitajte i ovo Poplava u Indiji Najavljeni novi odroni Bujična poplava usmrtila 14 osoba, 102 još se traže: Voda je srušila kuće i mostove, oštetila vojnu bazu i potopila aute Poplave u New Yorku Veliki problemi VIDEO Snažna kiša paralizirala New York, guvernerka poručila: "Oluja je opasna po život"

Zbog jake kiše i poplavljenih prizemnih i podrumskih prostorija vatrogasci su imali četrdesetak intervencija.

Čitatelji Dnevnik.hr-a javljaju kako je uslijed nevremena na nekim mjestima u Makarskoj čak i asfalt odnesen sa ceste.

Jaka kiša u Zadru i Puli

Nevrijeme uz obilnu kišu i grmljavinu jutros je oko 7.30 sati zahvatilo Pulu i Zadar, gdje su zbog velikih količina oborina poplavljeni dijelovi grada te podrumi i poslovni prostori.

U Zadru su pale 53 litre kiše po četvornom metru, a zbog obilnih oborina pod vodom su se našli dijelovi centra te zadarska riva.

Iz Javne vatrogasne postrojbe Zadarske županije doznaje se da se ispumpavala voda iz stambenih i skladišnih prostora u prizemljima zgrada. Vatrogasci su intervenirali i u Bibinjama te u podvožnjaku na ulazu u Biograd, gdje je zapeo autobus.

U Puli je jutros palo 45 litara kiše po četvornom metru, a zbog velikih količina vode na prometnicama te poplavljenih podruma i poslovnih prostora na teren su izašli i pulski vatrogasci. Regional Express donosi fotografije poplavljene Pule.

VIDEO Poplava je i njih donijela na cestu!

"Vatrogasci su interevenirali u dvadesetak slučaja, a intervencije su se uglavnom odnosile na ispumpavanju vode iz poplavljenih podruma i poslovnih prostora. Vatrogasci su i dalje na terenu i još uvijek ne znamo pravo stanje", izjavio je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Pula Klaudijo Karlović.

Prema podacima Državne uprave za zaštitu i spašavanje u Pazinu, najviše kiše u Istri palo je u Puli i Poreču, u kojem je palo tridesetak litara po četvrnom metru.

Prema podacima istarske policije jutros se dogodila samo jedna prometna nesreća kada je, uslijed skliskog i mokrog kolnika, vozilo u Fondolama po kraj Pule sletjelo s ceste te je jedna osoba ozlijeđena. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene