Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

KAKVO NAS VRIJEME OČEKUJE ZA PRODUŽENI VIKEND? Ugodno, ali stiže i promjena, pogledajte kada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstojeći produljeni blagdanski vikend bit će u znaku razmjerno ugodnog kasnojesenskog vremena.

Ove jeseni, nasreću, Hrvatska nije bila na udaru poplava, premda je povremeno bilo obilnih kiša. Predstojeći produljeni blagdanski vikend bit će u znaku razmjerno ugodnog kasnojesenskog vremena.

Pročitajte i ovo Promjenjivo oblačno vrijeme Od utorka nove oborine Nastavlja se prevrtljivo vrijeme: U nekim krajevima se za vikend očekuje i snijeg Ilustracija Vremenska prognoza Prevrtljivi travanj: Meteorolog otkriva kakav nas vikend očekuje

Hrvatska će idućih dana biti pod utjecajem obližnje anticiklone, dok će na Jadran utjecati sredozemna ciklona, koja će podržavati vjetrovito vrijeme, kazao je meteorolog Milan Sijerković.

Danas u bi gorskoj Hrvatskoj moglo ujutro biti i mraza. Na Jadranu će biti bura, i to prilično jaka, mjestimice s olujnim udarima. Oprez u prometu!

"Danju će u središnjoj Hrvatskoj biti razmjerno ugodno, djelomice sunčano, malo vjetrovito i, rekli bismo, pristojne temperature. U Zagrebu ujutro 5, a popodne 13 Celzijevih stupnjeva. Bolje je toplije se odjenuti nego od svježine drhtati", kazao je Sijerković.

Jutra će za vikend u kopnenoj Hrvatskoj biti prohladna i mjestimice maglovita, a danju će biti sunčano i prihvatljivo toplo. U ponedjeljak oblačnije i na sjeveroistoku malo kišice. Na Jadranu će biti vedro, sunčano i uz umjerenu buru, a i temperature će biti razmjerno ugodne, kazao je Sijerković.

Nakon kiše u ponedjeljak, dan kasnije očekuje se poboljšanje vremena, malo će i zahladiti, a u srijedu su već moguće veće nestabilnosti, koje će u četvrtak uzrokovati i jaču kišu. Temperature će se prema kraju tjedna kretati u okvirima primjerenim za ovo doba godine, a čak će biti i malo toplije, javlja DHMZ.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene