Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevjerojatna priča

KAKO JE MOGUĆE? Most kod Karlovca ostao obnovljen doslovce - napola

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nevjerojatna priča iz okolice Karlovca. Između naselja Zadobarje i Tomašnica na rijeci Dobri mještani su se veselili radovima na obnovi mosta. Značilo im je to sigurniji i brži put do škole, pošte, trgovine.

Radovi su na drvenom mostu na rijeci Dobri počeli, pa naglo stali. A most je ostao obnovljen doslovce - napola.

Pročitajte i ovo Srušio se most u Baltimoreu - 4 tragedija u Baltimoreu Šestorica radnika pala s mosta koji se urušio u rijeku: "Ne vjerujemo da ćemo ih pronaći žive" Božo Petrov, predsjednik Mosta Za Dnevnik Nove TV Petrov otkrio što će Most napraviti ako bude jezičac na vagi između HDZ-a i SDP-a: "Ako nas budu trebali..."

'Malo neobično izgleda sad ovaj most? Što je ovo? Da, pola je napravljeno, pola je ostalo isto', kaže prolaznik Zdenko.

Radovi su naglo stali prije desetak dana, žale se mještani. 'Nisam čuo nikakvo obećanje konkretno, ali igrom slučaja je to krenulo neposredno prije izbora, a stalo nakon', rekao je Danijel iz Tomašnice.

Obnovljena je samo polovica u vlasništvu Županijskih cesta. Polovica koja je u vlasništvu grada, nije. Mještani su razočarani, jer su se nadali napokon sigurnijem prelasku.

Kako doznajemo iz Županijskih cesta, razlog je taj što izvođač radova nema ugovor s gradom, ali oni obećaju da će radovi biti nastavljeni i gotovi u idućih mjesec dana, a možda i prije.

'Nema to veze s izborima, mi možemo, odnosno ja sa svog stajališta, govoriti o sigurnosti prometa, ili nesigurnosti prometa. Ovo zaista nema nikakvih političkih konotacija, most će biti završen, napravljen', rekao je Boris Kozjan, ravnatelj Županijskih cesta.

No, od suvlasnika Grada, u potpunosti druga priča. 'Dio mosta je obnovljen, odnosno polovica za koju je nadležna Županija, a polovica za koju je nadležan Grad nije? Nemam informacije o tome. Mi nismo imali informaciju kada su oni pristupili - šminkanju dijela mosta kojem su oni suvlasnici', kaže Vesna Ribar iz ureda Grada Karlovca.

U šminkanju, kako ga nazivaju, ne žele sudjelovati. 'Trebamo prionuti projektiranju i konstrukciji, odnosno izgradnji. Očekujemo da ćemo tijekom ove godine prionuti izradi projektne dokumentacije', dodaje Ribar.

Dok dokumentacija i novi projekt ne budu gotovi, smatra se da je promet mostom onemogućen za sav promet, na što upozorava i signalizacija, poručuju iz grada, a građani preko njega prelaze na vlastitu odgovornost.

Dok most mještane sela spaja s gradom i ostatkom županije, njih međusobno, čini se, razdvaja.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene