Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pretresli mu tvrtku i auto

FOTO Josip Klemm: U svom srcu znam da nisam kriv

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši specijalac i vlasnik zaštitarske tvrke, Josip Klemm uhićen je u srijedu zbog sumnje u zloporabu položaja i ovlasti.

Nakon što je pušten da se brani sa slobode, Josip Klemm osjeća se, rekao je i sam, super.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pronevjera i krivotvorenje Blagajnik Croatia banke u Đakovu pronevjerio 3,5 milijuna kuna Slika nije dostupna Zapovjednik iz MORH-a Izdao lažnu potvrdu o smrti i oštetio državu za tri milijuna kuna?!

'Tako se lijepo osjećam, kao i jučer. Osjećam se dobro jer u svom srcu znam da nisam kriv. Ako sam kriv zato što hrvatski branitelji rade u mojoj firmi i što sam kao hrvatski branitelj napravio jednu od vodećih frmi u RH da nisam uzeo kune od RH onda super, ' rekao je i zaradio pljesak okupljenih.

Klemm je pred novinarima poručio kako su branitelji temelj ovog društva, kao i da su stvorili Hrvatsku i da moraju poštovati zakone za koje su se borili. Iako, kako je rekao, nikada kao hrvatski branitelj ne spominje svoju firmu, ovaj put morao je to učiniti.

'Moram to reći, bitno je da Klemm security ni u jednom trenutku nikada nije oštetila državni proračun. Iz svoga neznanja ako sam i učinio nešto i da sam oštetio svoju vlastitu firmu, ja se osjećam krivim', rekao je.

'Znate li da sad imam 900 djelatnika i da sam samo u zadnje 4 godine 115 milijuna kuna uplatio u hrvatski proračun. Pa neka se pohvali gospodarstvenik koji je takvo nešto napravio. Ponosan sam što sam hrvatski branitelj i ponosan sam što imam ovako dobre prijatelje, a dragi novinari vidimo se na svim proslavama Lijepe naše. Mislim da ovaj događaj nema veze s hrvatskim braniteljima', poručio je i dodao kako mu je žao što se sve događalo za vrijeme predstojećih blagdana. Također, naglasio je da su DORH i policija profesionalno odradili posao na čemu ih zahvaljuje.

Iznio je obranu u prisutnosti odvjetnika

Bivši specijalac i vlasnik zaštitarske tvrtke, Josip Klemm je u pratnji policije nešto prije devet sati stigao u zgradu Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu gdje je iznio svoju obranu u prisutnosti odvjetnika. Županijsko državno odvjetništvo nije zatražilo pritvor pa će Josip Klemm tijekom dana biti pušten.

'Ispitivanje je bilo fer i korektno. Klemm je opširno iznio svoju obranu i potkrijepio ju raznom dokumentacijom', izjavio je njegov odvjetnik Branko Šerić.

Pretresli mu prostorije tvrtke i auto

Istražitelji su u srijedu izvršili pretres prostorija i automobila njegove tvrtke Klemm security, a u Domu specijalne policije održan je skup podrške uhićenom.

Zajednica udruga HVIDR-a Grada Zagreba priopćenjem je iskazala podršku Klemmu. 'Zajednica udruga HVIDR-a Grada Zagreba daje punu podršku Josipu Klemmu. Vjerujemo u njegovu nevinost te snagu prava i pravde u Hrvatskoj koji će to i dokazati.Uhićenje i optužbe smatramo isključivo politički motiviranim i vođenim procesom koji ćemo budno pratiti', poručili su.

Podsjetimo, nakon višemjesečnih izvida policija je uhitila Klemma u srijedu poslijepodne. Bivšeg specijalca sumnjiči se za počinjenje kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti, kao i pribavljanje imovisnke koristi u iznosu od najmanje 3.244.121,73 kuna.

Policija uhitila bivšeg specijalca Josipa Klemma

Policija je izvijestila kako postoje osnovane sumnje da je uhićenik od početka 2005. do sredine 2007. u Zagrebu, kao direktor jednog trgovačkog društva iz Zagreba, nalagao neosnovana plaćanja sa žiro-računa tog društva na žiro-račune više drugih trgovačkih društava, koja su trgovačkom društvu uhićenika, prema prethodnom dogovoru, izdavala račune za neobavljene usluge. (Hina/D.B.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene