Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Usprkos svemu...

RADI U NJEMAČKOJ I PRISJEĆA SE HRVATSKE Evo što je napisala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kada tražite posao sigurno vam dobro dođu iskustva drugih radnika koji su radila u firmi u kojoj se želite zaposliti. Upravo je tvornica ribe na Dugom Otoku tražila radnike, a onda se javila bivša zaposlenica koja je ispričala kako je njoj bilo raditi ondje.

Direktorica tvornice ribe u mjestu Sali na Dugom Otoku, požalila se da ne može pronaći radnike. Kroz ruke radnika tvornice Mardešić na godinu prođe 7 milijuna ribljih konzervi. U tvornici staroj 110 godina posao je pronašlo 75 osoba, a priču o tvornici objavio je i Dnevnik Nove TV.

Pročitajte i ovo Buknula zaraza na Dugom otoku Koronavirus prekinuo idilu Zbog kobne proslave rođendana cijeli otok na nogama: "To ste skupili kroz pjesmu i veselje, i sad to morate izdržati" Slika nije dostupna Nakon rođendanske proslave Malo mjesto na dalmatinskom otoku zatvorilo školu i vrtić, načelnik moli da se ne održavaju mise

Na Facebook javila se jedna čitateljica Croexpressa, te iz prve ruke iznijela svoje iskustvo rada u toj tvornici.

'Bila sam u toj firmi, radila tri mjeseca. Plaća je bila oko 3.000 kuna sa svim prekovremenim. Posao relativno težak, ali atmosfera na poslu najčešće vesela. Ekipa više manje ok, ima nešto malo domaćih, ali većina ljudi je iz Slavonije. Smještaj je blago rečeno bio užasan... Em je u krugu tvornice pa se miris ribe uvuče u svaku poru vašeg tijela, em je sve staro i jadno u toj zgradi u kojoj su nekada bili uredi tvornice pa su to preuredili u 'stanove'.

Od te mizerne plaće morate si sami kupovati namirnice i hraniti se. Stariji radnici pričaju da su nekada imali jedan kuhani obrok dnevno za neke sitne pare, ali sad toga više nema. Od samog mirisa ribe, većinu više zabrinjava 'miris' plina kojim se pune ogromne hladnjače u koje je pospremljena riba. Ali, uprkos svemu navedenom, da mogu (da smijem), sutra bih otišla tamo raditi...

PORUKA HRVATSKOG RADNIKA IZ INOZEMSTVA 'Od borbe koju vodim više od osam mjeseci sam jako umoran'

Već dvije godine sam u Njemačkoj, radim u svojoj struci (frizerka sam), sad vec radim samo 4 sata za 450 eura, jer je kičma odradila svoje. Skoro godinu dana bila sam sama ovdje pa je najprije došao sin k meni (30 god.),a za njim i muž... Obojica rade.

Sali je jedno predivno malo mjesto sa srdačnim domaćinima... Ljeti imaju zabave kao u priči, sunce, more, veselje posvuda (posebno kad su u tijeku 'Salske Uzance')... Šušur, veselje, pjesma na sve strane...I nikako se ne mogu odlučiti da li je vrjednije to ljeto puno zabave ili kraj 9., 10. mjeseca kad velika većina turista ode i nastane takav jedan mir... Ne samo vani, ja sam taj mir osjećala u duši... Nikad prije i nikad poslije (bar dosad) ne mogu sa ničim usporediti taj mir... Može biti da je jedino u raju tako! ', napisala je bivša zaposlenica tvornice ribe na Dugom Otoku.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene