Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SVE PO ZAKONU

RIJEŠEN MISTERIJ ODBAČENIH MANDARINA Evo o čemu je riječ

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivanka Zonjić, direktorica opuzenske Čistoće, tvrdi da mandarine koje nisu za konzumaciju gotovo svakodnevno zakopavaju u zemlju i to po nalogu Ministarstva poljoprivrede.

"Ne znam što se digla tolika strka oko tih mandarina. Mi ove mandarine zbrinjavamo po naputku Ministarstva poljoprivrede jer ih deponij u Metkoviću ove godine ne prima. Riječ je isključivo o mandarini koja nije konzumna jer je oštećena od mediteranske muhe i ne može ići u donaciju jer plod strune za dva dana", rekla je za Ivanka Zonjić, direktorica opuzenske Čistoće za Dnevnik.hr. 

Zonjić tvrdi da se gomila odbačenih mandarina, koje snimila Ana Musa i koje su izazvale brojne reakcije, zapravo tijekom vikenda ondje našla sasvim slučajno. "Prema uputi Ministarstva poljoprivrede odbačene se mandarine svakog dana zatrpavaju mokrom zemljom kako bi strunule. Slučajno se dogodilo da ih nismo mogli zatrpati u subotu, ali smo to naknadno učinili", kaže Zonjić, koja nam se požalila da ju zbog silnog interesa za odbačenim mandarinama zabolila glava. 

Zonjić tvrdi da za ovakvo zbrinjavanje imaju sve potrebne suglasnosti, te da su sve nadležne institucije upoznate s tim. Problem bi se, kaže, trebao riješiti kada se u tom kraju izgradi kompostana.

Ove godine zabilježen je rekordan urod mandarina od gotovo 90 tisuća tona, ali će zbog rane cvatnje i nametnika tek dvije trećine završiti na tržištu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene