Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijeti kaznenom prijavom

'To su podmetanja i laži koje ćemo pobiti sudskim putem!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasnik Crodux derivata, umirovljeni general Ivan Čermak, tvrdi da će podići kaznenu prijavu protiv tvrtke ZIK koja je radila analizu goriva za Ministarstvo gospodarstva.

Ministarstvo gospodarstva objavilo je na kojim točno benzinskim postajama gorivo nije prošlo na ispitu kvalitete u sklopu akcije Oktan. Riječ je četiri benzinske postaje od kojih su tri Croduxove.

Pročitajte i ovo Ekološki incident u Velikoj Gorici - 1 prekršajne prijave Ekološki incident! Gorivo izlijevali u sustav odvodnje, ali uvjeravaju da zagađenja nije bilo: "Osjetili smo miris" Slika nije dostupna Radi se o 4 crpke VIDEO Otkriveno gdje gorivo nije prošlo kontrolu kvalitete!

Vlasnik Croduxa Ivan Čermak najavljuje da će novim analizama dokazati ispravnost goriva, a zatim tužiti ministra Ivana Vrdoljaka.

Nakon što je dobio zeleno svjetlo pravnika, ministar Vrdoljak je objavio koje su postaje pale na testu.

VIDEO Otkriveno na kojim benzinskim postajama gorivo nije prošlo kontrolu kvalitete!

Na benzinskoj postaji tvrtke "naftne crpke ulice d.o.o." nije zadovoljio Eurosuper BS 95 te Eurodizel BS. Na Croduxovoj postaji Dugopolje jug nije zadovoljio Eurodizel BS premium. Na Croduxovoj postaji u Varaždinu nije zadovoljio Eurodizel BS, a na postaji u Sisku Eurodizel BS premium.

Vlasnik Croduxa Ivan Čermak objašnjava kako njihovo gorivo nije loše. Ističe kako se u rezultatima akcije radi samo o zimskoj kvaliteti goriva koja navodno nije sukladna propisima ali poručuje da će i tu dokazati suprotno.

'Mi ćemo napraviti superanalizu i dokazat ćemo da je naše gorivo iznad propisanog standarda od minus 15, znači da do minus 17 i minus 18. Da su ljudi i utočili gorivo minus 13 nije pretrpio nikakvu štetu, šteta bi mu mogla nastati kad bi vani bilo minus 20. Mi ćemo dokazati da su goriva kvalitetna a zatim podignuti kaznenu prijavu zbog štete koja je nastala ugledu naše firme i protiv ministra Vrdoljaka i protiv ZiK-a', rekao je Ivan Čermak u telefonskom razgovoru za Dnevnik Nove TV.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene