Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraživanje Dnevnika Nove TV

Zagrepčani okrenuli leđa Bandiću, Švaljek im je bolja!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milan Bandić nakon 4 mjeseca izbivanja s mjesta gradonačelnika građanima Zagreba ne nedostaje.

Rezultat je to istraživanja Dnevnika Nove TV provedenog isključivo među Zagrepčanima i to u posljednja dva dana otkako je Milan Bandić najavio politički angažman i moguće izbore u Zagrebu (5. i 6. ožujak, Ipsos puls na 600 punoljetnih građana Zagreba).

Pročitajte i ovo Mesnica - 1 pripreme za uskrs Bez ove namirnice mnogima je blagdanski stol nezamisliv, u nekim dijelovima Hrvatske već je nastala nestašica Kampanja presica SDSS-a Pupovac odgovorio zašto je glasao za Turudića

Većina od čak 65% građana smatra kako se u Zagrebu ništa nije promijenilo otkada Milan Bandić više nije gradonačelnik. Gradonačelnik sa zabranom djelovanja Zagrepčanima nije narušio sliku o gradu, štoviše 20 posto građana smatra da je stanje bolje, njih svega 12 posto misli da se pogoršalo, dok ne zna 3 posto Zagrepčana.

Milan Bandić osniva stranku i ozbiljno kreće u kampanju

Zamjenica Milana Bandića Sandra Švaljek, koja trenutačno vodi grad, u očima 43% Zagrepčana bila bi bolja na mjestu gradonačelnice od Bandića. Njemu potporu daje 35% građana. Neopredijeljenih ili onih koji bi glasovali za nekog trećeg ukupno je 22 %.

Nakon privođenja i pokretanja istraga te podizanja optužnice za kriminal, 46% građana Zagreba misli kako bi Milan Bandić odmah trebao dati ostavku. 40% ih misli da ostavku treba dati, ali tek ako bude osuđen. Svega 10% ispitanih je na strani Milana Bandića te misle da ostavku ne bi trebao davati. Njih 4 posto ne zna.

Sukladno podacima o ostavci čak 68 % građana smatra kako Milan Bandić ne bi trebao obnašati nikakve javne funkcije.

Dođe li do prijevremenih izbora, za Milana Bandića bi glasovalo 27% građana. Njih čak 63 % svoj bi glas dali nekom drugom.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene