Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Susjed pastir

U ISTARSKOM SELU TJERA STRAH U KOSTI 'Nitko ne vidi naš očaj'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hoće li teroru napokon doći kraj?

Mir i tišinu seoskog turizma u istarskom selu Orihi prekinuo je susjed pastir. Mješavinom kozjeg izmeta i goriva uništio je dvorište susjedove kuće za odmor, u kojoj su bili turisti. Oni su šokirani pobjegli, a mještani tvrde kako im susjed sa svojim kozama već godinama tjera strah u kosti. Žale se na institucije koje, kako kažu, ništa ne poduzimaju.

Pročitajte i ovo Nadzorni odbor Centra za gospodarenje otpadom Kaštijun podnio ostavku Totalni kolaps sustava Masovna ostavka u Centru za gospodarenje otpadom: "Istrijani mogu očekivati smrad ako se situacija ne shvati ozbiljno" Grad Umag o tihoj okupaciji Istre - 5 Problem "istarskih favela" Uzrujani Slovenci o optužbama da su okupirali hrvatsku obalu: "Mogu imati sve na svojoj zemlji, čak i raketu za Mars"

Prema riječima vlasnika, susjed mu je usred noći ušao u otključano dvorište i spornom sve uneredio. To je bila samo kap koja je prelila čašu. Pet godina, tvrde mještani, vode bitku s nepredvidivim susjedom.

POSAO KOJI NITKO NE ŽELI Nude plaću od 15 tisuća kuna, smještaj i hranu

Mještani se većinom bave poljoprivredom i stočarstvom. Sada im je sve uništeno. U očaju zbrajaju štetu. Sada se nalazi u pritvoru s kaznenom prijavom zbog prijetnje i oštećenja tuđe stvari. Iza njega je takvih 150.

'Policija je u više navrata zaprimila prijave mještana mjesta Orihi, da im koze u vlasništvu 61-godišnjaka uništavaju poljoprivredne kulture', kaže glasnogovornica PU istarske Nataša Vitasović. O svemu su obaviještene mjerodavne institucije. Mještani kažu kako već godinama nitko ne čuje i ne vidi njihov očaj. Nadaju se da je teroru napokon došao kraj.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene