Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Naše su krtice među vama'

ISIS zaprijetio da će objaviti obavještajne podatke zapadnih zemalja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pripadnici ISIS-a zaprijetili su da će objaviti obavještajne podatke zapadnih zemalja koje su dobili od svojih 'kritca' visokopozicioniranih u ministarstvima obrane.

ISIS se pohvalio da njihove 'krtice' napreduju u infiltraciji u tajnim službama u Velikoj Britaniji i SAD-u, piše news.com.

Pročitajte i ovo Policija, ilustracija "mislio je da je gotov" HDZ-ovac i bivši MMA borac brutalno pretukao maloljetnika: "Davio ga je, gurao mu prste u oko i usta. Htio mu je valjda oči iskopati" Islamska država objavila fotografiju napadača koji su navodno odgovorni za napad u Rusiji Užas u Rusiji Islamska država objavila fotografiju napadača: Ovo su muškarci odgovorni za pokolj u Moskvi

Poznata 'hakerska divizija' ove terorističke organizacije ovo je objavila u 'ratnom antidronovskom dokumentu'. U njemu su objavili 'listu za odstrjel' američkih vojnih službenika koji su navodno uključeni u napade dronovima na položaje ISIS-a u Siriji i Iraku.

'U našem sljedećem postu mogli bismo čak objaviti i tajne podatke koje je Islamska država primila iz ministarstva obrane u Londonu dok se polako i tajno infiltriramo u Engleskoj i SAD-u u virtualnom i fizičkom svijetu', stoji u džihadističkoj objavi na Twitteru.

Britanski mediji pišu kako su detalji, koje je ISIS navodno doznao od svojih krtica u obavještajnim službama i ministarstvima obrane, podaci koji se lako mogu naći na internetu i društvenim mrežama i nisu povjerljivi. Međutim, britansko ministarstvo obrane nije željelo reći apsolutno ništa o navodima džihadista.

Nekoliko dana prije ovih navoda iz ISIS-a, u Velikoj Britaniji pojavila se informacija kako se terorističke ćelije koje bi mogle napasti Englesku, za napad mogu pripremiti u Irskoj, te da im prelazak iz Irske u Englesku ne bi bio problem.

'Ovo je problem s otvorenom granicom, jer ako možete doći u južnu Irsku, imate slobodan prijelaz u Englesku. Tako bi netko mogao doći iz vana ili biti radikaliziran u Irskoj i lako prijeći granicu prema Velikoj Britaniji', rekao je neimenovani izvor iz ministarstva obrane za Telegraph.

Švicarske obavještajne službe nadziru aktivnost 400 mogućih džihadista

Švicarske vlasti nadziru na društvenim mrežama aktivnosti oko 400 mogućih džihadista koji bi mogli predstavljati sigurnosnu prijetnju, objavila je obavještajna služba NDB u ponedjeljak.

Švicarska nije posebno zanimljiva meta islamističkim napadačima jer nije dio vojne koalicije za borbu protiv Islamske države, ali je bez obzira na to i u toj zemlji podignuta razina sigurnosti, kaže NDB u godišnjem izvješću.

U izvješću je prikazana fotografija švicarske putovnice uz eksplozivni pojas koju je on-line stavio osumnjičeni džihadist koji je putovao na Bliski istok, kao i video Islamske države koji prikazuje švicarsku zastavu među 60 zemalja koje su ciljevi džihadista.

'Eventualne napade u Švicarskoj mogli bi izvesti pojedinci ili manje skupine, jednostavnim sredstvima, uz malo pripreme i minimalne logističke napore', kaže se u izvješću.

Švicarski sudovi prošli su mjesec osudili trojicu Iračana za terorizam, što je presuda koja bi trebala poslati poruku džihadistima da ne gledaju na zemlju kao na laku metu. (I.D. / HINA)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene