Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozivaju na prosvjed

'Mijenjaju nam prošlost, kradu sadašnjost, ne dajmo im budućnost!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Inicijativa Hrvatska može bolje poziva na prosvjed podrške daljnjem razvoju Cjelovite kurikularne reforme.

Prosvjed u organizaciji Inicijative Hrvatska može bolje najavljen je za srijedu, 1. lipnja, u 18 sati, i to simultano širom Hrvatske ali i u nekim gradovima svijeta, poput Londona.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Hrvatska može bolje - bez vas' POČEO PROSVJED NA MARKOVOM TRGU Građani poručili: 'Dosta je!' Slika nije dostupna Za kurikularnu reformu 25.000 LJUDI PROSVJEDOVALO NA TRGU

'Učitelji i učiteljice, više od 180 udruga, sindikati SSSH, Matica Hrvatskih sindikata, Sindikat hrvatskih učitelja, Sindikat Preporod i drugi, te razni pojedinci i građani Hrvatske okupljeni u Inicijativu Hrvatska može bolje pozivaju sve da u srijedu, 1. lipnja u 18 sati jasno i glasno kažu da je obrazovanje prioritet hrvatskog društva. Kroz simultane prosvjede na Međunarodni dan roditelja u Zagrebu, Križevcima, Puli, Poreču, Rijeci, Slavonskom Brodu, Osijeku, Virovitici, Splitu, Zadru, Korčuli, Dubrovniku te u Londonu građani će pokazati da Hrvatska može bolje od aktualne političke garniture', stoji u priopćenju Inicijative.

Navode kako je pitanje obrazovanja pitanje budućnosti djece i Hrvatske kao zemlje, a obrazovna reforma je javni interes.

'Izravni i neskriveni politički utjecaj doveo je u pitanje provedbu Cjelovite kurikularne reforme. Učiteljice i učitelji su svoju stručnost, svoje iskustvo, znanja i vještine stavili na raspolaganje Hrvatskoj da se oblikuje škola koja će odgovarati na zahtjeve budućnosti, koja će učenike pripremiti da aktivno pridonose dobrobiti Hrvatske i Europe. Zauzvrat su doživjeli političke napade i političke pritiske.

Inicijativa Hrvatska može bolje poziva razočarane građane da prije prosvjeda podrže daljnji razvoj Cjelovite kurikularne reforme tako da pošalju svoje poruke podrške Vladi, Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, saborskom Odboru za obrazovanje, znanost i kulturu te saborskim zastupnicima – neka shvate da je obrazovanje najvrjednija investicija', stoji u priopćenju Inicijative.

Organizatori prosvjeda u ponedjeljak u podne održat će i konferenciju za medije.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene