Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

istraživanje ususret 100 dana vlade

HOĆE LI DOČEKATI KRAJ MANDATA? Evo što građani misle o Vladi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ususret 100 dana Oreškovićeva tima donosimo ekskluzivno istraživanje - što građani misle o Vladi i nekim njezinim potezima.

Dnevnik Nove TV donosi ekskluzivno istraživanje o prvih sto dana Vlade. Istraživanje za Dnevnik Nove TV provela je agencija IPSOS u razdoblju od 21. od 24. travnja na 600 ispitanika.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić istraživanje - 4 U Dnevniku Nove TV Treći dio velikog predizbornog istraživanja: Pogledajte rezultate za tri velike izborne jedinice Hrvoje Krešić, reporter Dnevnika Nove TV, donosi novi Crobarometar U Dnevniku Nove TV Novi Crobarometar: Jesu li dugi štrajk u pravosuđu i afera s plinom ostavili trag na popularnosti Vlade?

VLADA NAKON 100 DANA – ŠKOLSKIM OCJENAMA NAJLOŠIJA VLADA

Ocjena rada Vlade Tihomira Oreškovića je nakon 100 dana jednaka, iznosi prosječnih 2,3. U odnosu na svoje prethodnike Jadranku Kosor i Zorana Milanovića, Tihomir Orešković je najslabije ocijenjen. Više od polovine građana je Vladi za rad u prvih 100 dana dodijelilo ocjene jedan ili dva. Birači Domoljubne koalicije najbolje ocjenjuju rad Vlade, ali i njihova ocjena u prosjeku ne prelazi 3 (2,9).

RAD VLADE LOŠIJI OD PRETHODNIH VLADA NAKON 100 DANA

Kad se radi o podršci radu Vlade, Tihomir Orešković stoji lošije od svojih prethodnika Milanovića i Kosor. Njihov rad je nakon 100 dana podržavala polovina građana, dok rad Vlade Tihomira Oreškovića odobrava 35% građana, a 53% ne odobrava. Podrška radu Vlade najviša je među biračima Domoljubne koalicija (64%), dok je među biračima Mosta polovina onih koji ne podržavaju, a trećina koja podržava.

KAKO SU SE ISTOPILE REFORME U 100 DANA

Polovina građana smatra kako Vlada uopće nije reformska, a 34% da je samo u manjoj mjeri. Oko 12% građana smatra da je u potpunosti ili uglavnom reformska. A još u prosincu je 58% građana mislilo kako će Vlada biti reformska, a njih 39% da to neće biti.

RAD PREMIJERA OČEKIVAN

Premijer stoji nešto bolje. Za 8% građana Tihomir Orešković je posao odradio iznad onog što su očekivali, za 49% je u skladu s očekivanjima, a 39% građana je razočarano, odnosno prvih 100 dana je prošlo ispod očekivanja.

Većina ipak misli kako će Vlada mandat izdržati do kraja, njih 16 posto smatra da će izdržati više od pola mnadata, 16 posto ispitanika im daje vremena do kraja godine, a 15 posto do lokalnih izbora u svibnju 2017.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene