Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZEMLJA U POLITIČKOM KAOSU

HNS traži od Plenkovića da se suoči s realnošću: "Prijeti nam potpuni kolaps Agrokora"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska narodna stranka tvrdi da je Hrvatska i dalje taoc odnosa HDZ-a i Mosta u trenutku kada prijeti potpuni kolaps Agrokora i kad smo suočeni s prijetnjom najveće financijske krize.

 

Pročitajte i ovo VAR Uvjerljiv odgovor Mislite li da je suđenje u HNL-u pristrano? Evo kako ste glasali u Dnevniku Nove TV Slika nije dostupna onlin glasanje Predrag Štromar novi predsjednik HNS-a: "Hrvatska se voli radom, to je smjer u kojem želim voditi stranku"

Iz Hrvatske narodne stranke naglašavaju da su još prije dva i pol mjeseca tražili hitnu sjednicu Odbora za gospodarstvo o stanju u Agrokoru za koje su procijenili da može utjecati na stabilnost države, no ona nikad nije sazvana. 

"Europska komisija je potvrdila ono na što HNS kao odgovorna liberalna stranka upozorava već mjesecima. Prijeti nam potpuni kolaps sustava Agrokora, prijete nam moguće tužbe i gubitak radnih mjesta. Premijer Andrej Plenković nema potrebnu većinu i nema jasan plan. Svi skupa gubimo vrijeme zbog sukoba HDZ-a i Mosta", poručuje HNS u priopćenju, dodajući da je vrijeme da se premijer Plenković suoči s realnošću. 

Da je stanje i više nego alarmantno, upozorava HNS, svjedoči i činjenica da ako Agrokor ne dobije otprilike oko 400 milijuna eura novog kredita prijeti potpuni kolaps državnih financija, tvrtki, suradnika i dobavljača Agrokora, a u pitanje su dovedene i tisuće radnih mjesta.

"S druge strane, zemlja je u potpunom kaosu i u političkom smislu, pa tako četiri državna tajnika vode ministarstva bez ikakvog izbornog legitimiteta, dok se dojučerašnji koalicijski partneri, HDZ i Most, bave međusobnim sukobima, izbjegavajući realnost i dubinu krize u državi, a sve u svrhu lokalnih izbora", kaže se u priopćenju HNS-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene