Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prenijeli ga helikopterom

TEŽI 500 KG Pogledajte dopremanje Tuđmanovog kipa na tvrđavu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kip će biti svečano otkriven 5. kolovoza.

U subotu je na kninsku tvrđavu stigao spomenik dr. Franji Tuđmanu koji će biti otkriven 5. kolovoza, povodom proslave 20. obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluja u Kninu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bozanićeva Homilija u Kninu: 'Iako su hrvatske vlasti upućivale srpskom stanovništvu poziv da ostanu, oni su ipak bježali' Slika nije dostupna ovacije za predsjednicu 'Danas se sjećamo onih koji su slomili kičmu velikosrpskoj politici Slobodana Miloševića'

Gradonačelnica Knina Josipa Rimac navodi kako je jutros podignut postament težak 1.8 tona, a potom je postavljen i spomenik autora Mirka Vuce, težak 500 kilograma, koji je izradila ljevaonica Ujević.

Spomenik je prevezen uz pomoć hrvatskog ratnog zrakoplovstva, kako kaže Rimac, jer ga je bilo nemoguće na drugačiji način prevesti na tvrđavu.

Pupovac objasnio kada će otići na obljetnicu Oluje u Knin

Spomenik je plaćen iz kninskog gradskog proračuna, a ukupno je investicija stajala oko 600 tisuća kuna.

Josipa Rimac navodi kako je jutrošnje dopremanje spomenika prvog hrvatskog predsjednika na kninsku tvrđavu bio za Kninjane povijesni trenutak koji je probudio posebne osjećaje. "Bit će emocija i na svečanosti otvorenja, no današnji dan, nastavlja, bio je poseban", rekla je Rimac. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene