Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Staje uz HRID

U SABOR NE ULAZI U SKLOPU MOSTA: 'Nisam potpisala svoj ulazak u klub zastupnika MOST-a'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Donedavna članica MOST-a ipak ide s HRID-om.

Gordana Rusak danas je poslala priopćenje u kojem ističe kako u Sabor neće ući kao zastupnica MOSTA nego zastupnica HRIDA. Tvrdi kako u bi fokus trebalo vratiti na reforme za koje se zalažu, umjesto da on bude na pripadnosti nekoj stranci ili klubu.

Pročitajte i ovo Božo Petrov Osvrnuo se i na poljoprivrednike Božo Petrov o Mostovu programu: "Treba nam obiteljski turizam, dosta je apartmanizacije" Marin Miletić, Marija Selak Raspudić "Pogrešno se izrazila" Raskol u Mostu? Miletić prozvao Selak Raspudić zbog izjave o pobačaju, ona mu odgovorila: "U najtežoj sam izbornoj jedinici"

Njeno priopćenje prenosimo u cijelosti.

Ušla sam na platformu MOST-a nezavisnih lista s udrugom HRID, koja od 23. studenog svoje djelovanje nastavlja kao politička stranka. Isto onako kao što sam bila član udruge HRID, ne mijenjajući strane, postala sam član stranke HRID.

Unutar MOST-a nezavisnih lista djeluju i druge političke stranke i udruge, te se ovdje ne radi samo o jednoj stranci pod nazivom MOST. Zajednička želja svih nas su reforme i to je osnovna platforma koja nas veže i za koju smo dobili povjerenje građana.

Nisam potpisala svoj ulazak u klub zastupnika MOST-a nezavisnih lista jer u fokusu trebaju biti upravo reforme koje želimo provesti, a ne pripadnost ovom ili onom klubu, stranci ili udruzi. Po strani treba ostaviti i moje neslaganje s pravno nereguliranim načinom djelovanja i utjecajem Nacionalnog vijeća MOST-a na odluke saborskih zastupnika jer to su moji osobni stavovi ali su imali utjecaja na moje nepotpisivanje ulaska u klub zastupnika MOST nezavisnih lista.

Potrebno je vratiti se u fokus onoga za što smo birani i raditi na onome za što smo dobili mandat, a to su reforme. U tom smislu ostajem vjerna reformama za koje se platforma MOST-a zalaže i očekujem našu suradnju, ma kojoj stranci ili udruzi pripadali.

Danas nisam sudjelovala u radu na sjednici MOST-a nezavisnih lista jer je na jučerašnjoj sjednici donesena odluka da pravo glasa imaju samo zastupnici koji su potpisali da pripadaju klubu zastupnika MOST nezavisnih lista.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene