Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Idila

VIDEO Hit među turistima: Jeste li bili u ovom hrvatskom mjestu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čak i po hladnom, kišovitom i maglovitom vremenu ima se što raditi u Fužinama.

Fužine su najpoznatije turističko odredište u Gorskom kotaru koje ove godine godine slave veliki jubilej - 140. godišnjicu organiziranoga turizma. Prije toliko godina su, naime, počeli stizati prvi izletnički vlakovi s gostima iz Rijeke i Zagreba.

Ove godine Fužine je posjetilo i 1600 turista iz Južne Koreje. Šezdeset tisuća gostiju na godinu posjeti taj goranski kraj. Gužva je posebno oko novogodišnjih blagdana.

Iako goranski turizam mnogi vežu uz zimske mjesece - najviše turista dolazi ljeti kada se traži mjesto više u apartmanima.

I dok je Hrvatska turistička zajednica ove godine krenula s pilot projektom 'Hrvatska 365' kojom želi produljiti turističku sezonu - Gorani su odavno sve dane u godini na raspolaganju posjetiteljima.

Pročitajte i ovo Letovi - 2 Problem za cjelogodišnji turizam Ima turista, ali nema letova: "Ako već nemamo infrastrukturu za vlakove, onda bismo morali imati avionske linije" Vrućine - 11 Hrvatska među najposjećenijima Turističke brojke cvjetaju, ali nije sve tako savršeno: "To je problem s kojim se moramo suočiti u budućnosti"

GORANI PROSVJEDUJU 'Od čega da živimo?'

Čak i po hladnom, kišovitom i maglovitom vremenu ima se što raditi u Fužinama. Uvijek dobro dođe šetnja uz jezero a potom okrjepa u nekom od poznatih restorana. Osim šetnice i jezera, gosti mogu obići poznatu špilju Vrelo ili se provesti turističkim brodom. Svake je godine sve više izletnika koji dolaze s kvarnerskih plaža.

Zemljopisni položaj, dobra cestovna i željeznička povezanost, prirodne ljepote razlog su dolaska u Fužine. A uslužnost i gostoprimstvo domaćina razlog su povratka gostiju u to mjesto već 140 godina.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene