Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vjetar baca ljude na pod

VIDEO Stanje pripravnosti: Ne izlazite ako ne morate!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bura je danas na splitskom području bila tako snažna da je ljude doslovno bacala na pod.

Bura u Dalmaciji ne jenjava, a poslijepodne je buknuo i požar iznad Kaštela. Zbog jakog vjetra, proširio se velikom brzinom. Gorjelo je šest hektara makije i raslinja. Bura je otežavala gašenje, no kako od vatrogasaca doznaje Dnevnik Nove TV, kuće nisu bile ugrožene. Uzrok požara je navodno iskrenje iz dalekovoda.

Pročitajte i ovo Bruna Papić, reporterka Dnevnika Nove TV Huligani Čeka li Hajduk najstroža kazna ikad izrečena? Evo kada stiže odluka: "Postoji velika mogućnost..." Policija i dalje istražuje slučaj - 4 eskalacija nasilja Brutalno vršnjačko nasilje u Splitu, kriminalističko istraživanje još traje! Psihologinja: "A zašto se čudimo?"

Večeras je stavljen pod nadzor u brdskom dijelu iznad Kaštel Sućurca. U gašenju je sudjelovalo 50-ak vatrogasaca i 20-ak vozila, doznaje se od vatrogasaca na terenu.

Osam osoba zatražilo liječničku pomoć

Bura je donijela mnogo problema. U splitskoj hitnoj pomoći kazali su kako je osam osoba danas zatražilo liječničku pomoć. Šestero iz Splita, a dvoje iz drugih dijelova županije. Ozljedama je kumovala bura. Zadobili su uglavnom lakše tjelesne ozljede. Bura je bila tako snažna da je ljude doslovno bacala na pod.

VIDEO Jak vjetar ne posustaje, i dalje ima olujnih do orkanskih udara

Od sinoć udari bure gotovo da ne padaju ispod 160 kilometara na sat. Vatrogasci mole građane da ne izlaze iz domova ako ne moraju.

Sastao se i stožer za zaštitu i spašavanje grada splita. Sva komunalna poduzeća i gradske ustanove su u stanju pripravnosti i rade maksimalno koliko mogu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene