Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pošiljka u Rijeci

FOTO Pogledajte što su Amerikanci poklonili hrvatskoj vojsci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U riječkoj luci je u tijeku istovar treće skupine borbenih terenskih vozila MRAP koje je američka vlada donirala Hrvatskoj, izvijestilo je Ministarstvo obrane (MORH).

162 vozila tipa MRAP M-ATV prekrcavaju se u vagone i prolaze carinsku proceduru. U sljedećim danima bit će željeznicom otpremljeni u Remontni zavod u Zagrebu, gdje će biti izvršen servis i bojanje, a nakon toga prijem u Oružane snage.

Pročitajte i ovo Rijeka Ušao u top 10 Jedan grad doživio nikad bolji početak turističke sezone: Turbulentna prošlost, lijepa priroda i more odlična su kombinacija Potres u blizini Rijeke Magnitude 3,1 Potres u blizini Rijeke: "Izuzetno jak i glasan zvuk. Kao da je nešto eksplodiralo"

Donirana vozila rasporedit će se u postrojbe Hrvatske kopnene vojske, Zapovjedništva za potporu i u Bojnu za specijalna djelovanja.

MORH podsjeća da je američka vlada Hrvatskoj vojsci donirala 212 MRAP-ova, što uključuje ova 162 vozila koja su se koristila u misiji ISAF u Afganistanu, 20 vozila tipa MRAP HAGA (sanitetska vozila), isporučenih 21. srpnja te 30 vozila tipa MRAP MaxPro, isporučenih u travnju.

Starost vozila je od tri do pet godina, s prosječno prijeđenih 20.000 kilometara. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene