Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

KAOS U ZAGREBU

FOTO Nevrijeme pretvorilo dan u noć: Poplavljene ulice i podrumi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Crveno i narančasto upozorenje izdano je za veći dio Hrvatske, a oblaci koji su se nadvili nad nekim područjima pretvorili su dan u noć.

Dvadeset ekipa zagrebačkih vatrogasaca ispumpava vodu iz objekata poplavljenih u nevremenu, izvijestio je Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

Pročitajte i ovo Požar automobila u Prečkom - 2 Očevid u tijeku FOTO Noćna buktinja uznemirila građane: Izgorjela čak tri automobila Tmurni oblaci nad Zagrebom - 1 nevrijeme u Hrvatskoj FOTOGALERIJA Prizori koji ne ulijevaju nadu: Pogledajte kako izgleda nebo nad Zagrebom

Pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba i dobrovoljnih vatrogasnih društava imali su nakon grmljavinskog nevremana više od 60 intervencija ispumpavali su vodu, i to pretežno u istočnom dijelu grada.

Meteoalarm objavio je crveno upozorenje na nevrijeme na području Istre, Kvarnera, Sjeverne Dalmacije te područje oko Dubrovnika i Pelješca.

Kiša koja se spustila iz tamnih oblaka u popodnevnim satima u nekim je gradovima, poput Zadra napravila prave bujice.

FOTO 'Pustoš' iznad Hrvatske

VIDEO Nevrijeme u Zagrebu snimljeno s nebodera

Nešto iza 15 sati zatvoren zračni promet iznad Hrvatske

Zbog jakog nevremena koje je uzrokovalo navalu oborinskih voda Hrvatska kontrola zračne plovidbe privremeno je prekinula pružati usluge u zračnoj plovidbi, te je oko 15:10 sati zatvoren zračni prostor iznad Republike Hrvatske.

Došlo je do prekida napajanja električnom energijom zbog čega je zračni promet preusmjeren prema susjednim kontrolama zračnog prometa.

Većina tehničkih sustava je osposobljena, a u 16:50 sati HKZP je ponovo počeo pružati usluge, te se očekuje normalizacija zračnog prometa u Hrvatskoj, priopćili su iz Hrvatske kontrole zračne plovidbe.

'S obzirom na nevrijeme u Zagrebu otežano je odvijanje prometa. Povremeno dolazi do zastoja na prometnicama te svim većim raskrižjima. Pozivamo vozače na oprez i strpljenje dok se posljedice nevremena ne otklone, s obzirom na učestale dojave građana o padu stabala na kolnik, poplavljene kolnike i drugo', priopćili su iz PU Zagrebačke.

Zbog jake kiše otežan je i tramvajski promet u Zagrebu. 'Jaka kiša i ponegdje izraženije nevrijeme na širem području grada stvaraju prometne poteškoće. Na terenu su sve raspoložive ekipe koje nastoje osigurati prometnu povezanost. Unatoč naporima, dolazi povremeno do zastoja u tramvajskome prometu. Zbog stabala, koje jak vjetar nanosi na kontaktnu mrežu, prekida se promet tijekom intervencije naših službi ili vatrogasaca. Otežano se prometuje Mostom mladosti, Ilicom na dijelu od Črnomerca do Ulice Republike Austrije te dionicom Borongaj – Trg žrtava fašizma. Usporen je i autobusni promet, a sve putnike molimo za razumijevanje', rekao je glasnogovornik Tomislav Jurić.

Za sutra DHMZ najavljuje na Jadranu djelomice sunčano. Još su ponegdje mogući pljuskovi, osobito na sjeveru i jugu. U unutrašnjosti umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom i pljuskovima, koji još ponegdje mogu biti obilniji.

Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na Jadranu slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura između 14 i 19, na Jadranu od 18 do 23. Najviša dnevna uglavnom između 23 i 28 °C, u gorju malo niža.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene