Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavili podatke

CIA objavila što zna o Hrvatskoj!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na svojim stranicama Američka obavještajna agencija objavila je podatke o Hrvatskoj. U njima navodi da je upravo Hrvatska tranzitna točka za krijumčarenje droge. Evo što još CIA zna o Hrvatskoj.

Najpoznatija obavještajna agencija na svijetu - američka CIA, na svojim je mrežnim stranicama objavila što zna o - Hrvatskoj. Podaci su upotpunjeni i fotografijama Dubrovnika.

Pročitajte i ovo Ilustracija zaostajemo za prosjekom Objavljeni su podaci o BDP-u, izjednačeni smo s Mađarskom i na začelju smo EU-a Slika nije dostupna Još jedan pacijent ozdravio U zadnja 24 sata u Hrvatskoj tri novooboljela od koronavirusa, dva slučaja iz Zagreba i jedan iz Splitsko-dalmatinske županije

CIA navodi da je:

Hrvatska tranzitna točka za krijumčarenje droge iz Azije i Južne Amerike prema Zapadnoj Europi. Da nije riješila problem granice s Bosnom i Hercegovinom i Slovenijom. A upozorava i na pojavu virusa ptičje gripe.

Ali to nije sve što znaju o Hrvatskoj, kaže profesor Cvrtila.

'Prate sve sigurnosne izazove, koji su vezani uz organizirani kriminal, proliferaciju oružja za masovno uništenje, terorizam', objašnjava stučnjak za geopolitiku Vlatko Cvrtila.

CIA pristala odgovoriti i na OVO pitanje...

Podaci koje imaju prikupljeni su iz prve ruke, s naših ulica.

'U mnogim državama oni imaju svoje agente na terenu. Ne treba isključiti da postoji špijunaža, ali isto tako treba reći da se među partnerima danas sve više razvija taj odnos povjerenja i razmjene informacija', kaže Crvtila.

Mnoga uhićenja i zapljene ostvareni su zahvaljujući toj suradnji. Situacija se popravlja, uvjerava, ministar unutarnjih poslova.

'Ono što je istina, a to je da upravo zapljene koje se događaju na balkanskoj ruti, skreću sve one koji se bave s takvim poslom sa Jadrana, skreću ih sa naše granice', kaže Ranko Ostojić.

Urnebesna CIA: Priključili se Twitteru i izazvali oduševljenje

Ovi su podaci i više od onoga što se može doznati od naše obavještajne agencije. Profesor Cvrtila smatra kako SOA još uvijek pati od pretjerane tajnosti.

'Mislim da je pristojno i pošteno da i građani budu upozoreni na neke opasnosti koje su trenutno prisutne na teritoriju RH ili oko Republike Hrvatske', kaže Cvrtila.

Iako ove stranice služe ponajviše kao točan izvor podataka, uočili smo da nisu baš ažurni. Primjerice u popisu parlamentarnih stranka još uvijek stoji da Laburiste vodi Dragutin Lesar, a IDS vodi Ivan Jakovčić.

Što CIA zna o Hrvatskoj detaljnije pročitajte OVDJE.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene