Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Puli ostavka

Evo kako je izgledao bijeg 22-godišnjeg zatvorenika iz Zadra

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotovo filmski scenarij odigravao se u protekla dva dana u hrvatskim zatvorima. Dvojica zatvorenika iskoristila su trenutak nepažnje i uspjela pobjeći.

Dvojica zatvorenika u proteklih 48 sati uspjela su pobjeći iz hrvatskih zatvora. Jedan u Zadru, skokom kroz prozor. Drugi, skokom preko zidina pulske kaznionice. Taj je zatvorenik i prije bježao.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Drugi dan na slobodi Preskočio zid, ukrao skuter, a potom i automobil: OVAKO kako izgleda Bojan Dragičević! Slika nije dostupna Protiv troje policajaca pokrenut stegovni postupak Zatvorenici pobjegli iz hrvatskih zatvora: Upravitelj pulske kaznionice podnio ostavku

Potraga za njima traje. Upravitelj pulske kaznionice podnio je ostavku na tu dužnost, a zbog propusta će stegovno odgovarati tri pravosudna policajca. Dok većina sudionika ove priče šuti, zamjenik sanacijske upraviteljice zadarske bolnice za Dnevnik Nove TV ispričao je kako je bijeg izgledao.

U ćeliji mu je pozlilo, izgubio je svijest. Iz zadarskog zatvora su ga odvezli na liječnički pregled te ga ostavili na promatranju. Na ovog 22 -godišnjeg zatvorenika, za to je vrijeme, pazio pravosudni policajac.

'U sobi u kojoj je bio pacijent bio je i pravosudni policajac koji je pazio na njega. Negdje iza ponoći, zatvorenik se požalio da mora ići do WC-a. Zatim je ustao te otišao nekoliko puta. Sve su pratile i dežurne sestre. Pacijent je bio u redu, a onda je odjednom uspio skočiti do prozora koji se nače nalazi na 4 so 5 metara visine, otvorio ga te pokušao skočiti dolje. U tom je trenutku pravosudni policajac reagirao, skočio je, borio se s njim. Sve je trajalo nekoliko minuta, pomagale su i dežurne sestre, a uključio se i jedan od pacijenata', ispričao je dr. Robert Karlo, zamjenik sanacijske upraviteljice zadarske bolnice.

Nisu ga uspjeli svladati. Udario je svog čuvara i bijeg, navodno, nastavio na motoru. Nije šokirao samo bolničko osoblje već i Zadrane, među kojima se vijest brzo proširila.

'Tko zna, on je već otišao svojim putem, ne vjerujem da je tu', rekao je Igor iz Zadra, a da zatvorenika nisu dobro čuvali misli Igorova sugrađanka Branka.

'Nisu čuvali kako su trebali', rekla je.

'Jako odvažan čin, no na kraju će ipak platiti svoj račun, ne može se pobjeći pravdi', rekao je Zdenko iz Zadra.

VIDEO Snimili bijeg iz zatvora kroz tunel

Ista, gotovo filmska scena dogodila se prije dva dana nešto sjevernije- u pulskoj kaznionici. Vraćali su se iz šetnje u ćeliju. A onda se tamošnji zatvorenik odlučio na put u slobodu te preskočio zid zatvorskog dvorišta. U pokušaju da ga zaustavi, pravosudna je policajka, pucala u zrak. No nije uspjela.

Ovaj zatvorenik već je bježao iz Lepoglave, inače, najčuvanijeg hrvatskog zatvora. No, tada su ga pronašli.
Navodno se radi o bjeguncu s podebljim dosjeom. Bio je tražen i u susjednoj Srbiji i BiH.

U Sindikatu pravosudne policije upozoravaju da u zatvorima odavno zvoni na uzbunu. Nemaju
dovoljno ljudi, pa se nerijetko događa da jedan pravosudni policajac radi posao za trojicu.

'Ovo što zatvorski sustav čini, odnosno ne čini, dovest će do još gorih situacija. Ništa se neće promijeniti. Oni će možda tražiti najvišeg, dežurnog u zatvoru', rekao je Armin Tatarević, predsjednik Sindikata pravosudne policije.

I dok oni traže odgovornost i smjenu svih za to nadležnih iz Uprave za zatvorski sustav stigao je odgovor. Utvrdili su propuste u osiguranju u Puli i stegovno će odgovarati tri pravosudna policajca.
Upravitelj kaznionice ostavku je sam podnio.

Zadarska policija usko surađuje sa zatvorskim službama kako bi se odbjeglom zatvoreniku ušlo u trag. Riječ je o 22-godišnjaku s područja Obrovca, koji je služio kaznu zbog niza provala i krađa. Postavlja se pitanje kako je moguće da je nakon bijega iz bolnice tako ekspresno izmaknuo kontroli.

Neslužbeno, u vezu s njim dovodi se nestanak skutera u blizini bolnice, a zatim te iste noći i automobila u selu Biljane Donje, 20 kilometara od Zadra.

Inače, ovo nije prvi slučaj bijega zatvorenika u Zadru. Prije 2 godine zatvorenik se s krova ove zgrade spustio niz oluk i pobjegao, a pronađen je nekoliko dana kasnije na području Karlovca. Tada je bilo i sankcija i stegovnih postupaka u zatvorskom sustavu, što bi se moglo dogoditi i ovog puta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene