Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napad na Rakitića

SUSJEDI SVJEDOČE 'To je bila neka budala, psihopat. Da smo ga vidjeli, bacili bi ga u more'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako doznajemo našem reprezentativcu Ivanu Rakitiću na odmoru, na otoku Ugljanu trebao se pridružiti i njegov suigrač iz Barcelone Leo Messi.

Nakon što je na Ugljanu napadnut naš reprezentativac Ivan Rakitić, koji je na taj prekrasni otok stigao s obitelji na odmor, doznajemo kako mu se slijedeći tjedan tamo trebao pridružiti i Leo Messi. Tako je sramota, zbog koje je Ivan Rakitić doslovno pobjegao s Ugljana, još i veća.

Pročitajte i ovo Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran"

Prvi susjedi vile u kojoj se nalazio naš slavni nogometaš, tvrde da nisu vijeli nikoga te da je vjerojatno riječ o "nekoj budali".

"Čuo se samo neki mali prasak. Samo što je to pogodilo odmah gdje je njemu žena bila i ona se uspaničila. Ali nikoga nije bilo! To je neka budala, neki psihopat prošao cestom i bacio. Mi mještani Ugljana, da smo to vidjeli, mi bi ga isti sekund u more utopili! To je katastrofa!", rekao je prvi susjed Zoran.

"Naša nevista s malim djetetom od 4 mjeseca se tu kupala i sunčala. Cijelo vrijeme je bila tu - nikoga nije bilo. Nikoga", dodala je susjeda Zorka.

Ministar Kliman traži hitnu istragu

"Tu smo bili cijelo vrijeme i on se s nama družio, kupao se tu, džogirao svako jutro... Strašno nam je žao što je otišao, on bi bio još ostao ali se supruga jako prestrašila i jednostavno su morali otići", dodala je susjeda Zorka.

"Mještani kažu da je izrazito bio susretljiv, jako ugodan, da je sa svima stajao - sa djecom naročito koja su željela autograme, fotografirati se s njim, na svaku želju im je udovoljio", kaže Dražena Strihić iz Turističke zajednice Ugljan.

Osudi vandalskog čina, pridružio se i ministar turizma, koji je zatražio hitnu istragu tog incidenta.

Zgranut je i predsjednik NK Osijeka Ivan Meštrović, koji je obitelji Rakitić ustupio luksuznu vilu u zadarskom arhipelagu.

"Ja kao domaćin imam problem sa činjenicom da Hrvatu u Hrvatskoj mi ne možemo garantirati apsolutnu sigurnost, ali dobro - na našu sramotu", poručio je Meštrović.

Zadarska policija potvrdila je da je zaprimila dojavu o razbojstvu u 14:45. Kažu kako je za sada još uvijek nepoznat počinitelj ili više njih, nepoznatim predmetom razbio staklo na vili u uvali Čeprljanda na otoku Ugljanu. Prijavu je podnijela oštećena osoba, a istraga je u tijeku.

Podsjetimo, u petak iza podneva skupina huligana kamenjem je gađala vilu u kojoj se nalazio Ivan Rakitić s obitelji. Nakon dramatičnog događaja slavni je nogometaš zajedno s obitelji gliserom doslovno pobjegao s otoka.

Bruka i sramota koja proizlazi iz ovog događaja stoga je još i veća. Ružna slika kakvu turistička zemlja poput Hrvatske zasigurno ne treba niti zaslužuje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene