Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pravna bitka još nije gotova

Dnevnik Nove TV doznaje: Ministarstvo pravosuđa uputilo zahtjev za izručenje Zdravka Mamića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pravna bitka za izručenje Zdravka Mamića, čini se, još nije gotova. Ministarstvo pravosuđa je u petak Ministarstvu pravde BiH uputilo službeni zahtjev za njegovim izručenjem.

Nakon što je Sud Bosne i Hercegovine obustavio postupak izručenja, hrvatsko Ministarstvo pravosuđa, potvrđeno je Dnevniku Nove TV, u petak je Ministarstvu pravde BiH uputilo zahtjev za izručenjem Zdravka Mamića.

Pročitajte i ovo Suđenje Mamićima - 1 Pitanje isplate novca Šok na suđenju Mamićima, Balaban promijenio iskaz: "Vjerojatno sam nešto pomiješao" Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković (Foto: Dnevnik.hr) Različiti predmeti Bošnjaković: Mamićevo izručenje ne može biti uvjetovano izručenjem bivše sutkinje BiH

Ujedno su dostavili i potrebnu dokumentaciju na osnovi koje bi sud trebao odlučivati o izručenju.

Kako se može čuti iz Ministarstva pravosuđa, nije im jasno zašto je sud u Sarajevu izbjegao tu uobičajenu proceduru i odlučivao u slučaju Mamić iako od Hrvatske nisu ni dobili zahtjev za izručenje.

Da slijedi upućivanje službenog zahtjeva za izručenje najavio je još u četvrtak ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković.

"Nakon što Ministarstvo pravosuđa primi svu dokumentaciju od suda mi ćemo postaviti zahtjev za izručenje koji dostavljamo Ministarstvu pravde BiH, a nakon toga odluku o izručenju ili neizručenju donosi Sud BiH", rekao je tada Bošnjaković.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene