Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dentalni turizam

Dolaze u Hrvatsku na odmor, a kući se vraćaju s novim zubima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Istri su, naime, stomatološke usluge upola jeftinije nego u drugim europskim zemljama.

Doći u Hrvatsku na odmor, a vratiti se kući s novim zubima? Sve više stranih turista upravo se odlučuje na ovakav način odmora. Kako i ne bi kad su primjerice zubari u nas i do deset puta jeftiniji nego oni u Italiji, Njemačkoj ili Austriji.

Pročitajte i ovo Aviolinije u Hrvatskoj Bolja povezanost je ključ Hrvatska spremna za rekordnu sezonu: Povezani s više od 500 destinacija Bespravna gradnja; ilustracija - 2 Državni inspektorat u akciji Unatoč rušenjima, kaznama i prijavama, bahatost ilegalnih graditelja ne jenjava, ali: "Sve pomalo dolazi na red"

Po ljepši osmjeh - kod hrvatskog zubara. Giuseppe iz Italije u Hrvatsku je stigao na odmor i po - zdrave zube.

'Došao sam u Istru zato što sam imao problema sa zubima. Prijatelji su bili ovdje i predložili su mi da dođem zato što su cijene kod vas jako niske u odnosu na Italiju', kaže.

Čak 80% djece ima pravo na aparatić za zube, no uskoro će ta brojka biti drastično manja

U Istri su, naime, stomatološke usluge upola jeftinije nego u drugim europskim zemljama. U Italiji, primjerice, stomatološki pregled stoji 450 kuna, a u Istri - 150 kuna. Porečka klinika stoga puna je stranih gostiju željnih ljepšeg osmjeha.


'Od 2 do 3 puta je jeftinije u Italiji , čak negdje i više, a u Švicarskoj čak do 10', kaže dr.dent.med, Goran Popović.

Pacijenti većinom stranci U ovoj se porečkoj poliklinici radi svaki dan. Udarni su vikendi, a tek pokoji je pacijent - domaći .

Mališani iz Osijeka ortodontu moraju ići čak u Zagreb

'To traje već više od 20-tak godina i mogu reći da je to vrlo uspješan segment turizma', tvrdi predsjednik TZ Istarske županije Denis Ivošević.

Dentalni turizam produljuje pred i post-sezonu i proteže se tijekom cijele godine. Dentalni turizam produljuje istarsku turističku sezonu. Strancima se tako, nudi smještaj u, primjerice sobama s imenima istarskih gradića. A osiguran je i organizirani prijevoz.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene