Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dao gladnom 50 kn

Policajac predložen za nagradu: 'Rekao sam mu ako vrati - vrati, ako ne neka mu je sretno'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vijest o policajcu Nikoli Moroviću iz Karlobaga dirnula je cijelu zemlju. 13. kolovoza prilikom prometne ophodnje vozač kamiona mu se požalio kako je gladan te da nema novca za vodu i hranu. Molio ga je da posudi 20 kuna, a policajac mu je dao 50 kuna i rekao da ih nikad ne treba vratiti.

Da bi popravio kamion, Rino Žgrablić iz Pazina, morao je potrošiti sav novac koji je imao. Ostao je bez novca za hranu i piće, a pred njim je bio dug put. Za pomoć se obratio policajcu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Uzvraća tužbom Čistačica pojela ostatke sendviča od tune nakon sastanka odvjetnika, dobila je otkaz: "Mislila je da će biti bačen" Uhićenje policajca ubojice Problematična osoba Užas u trgovačkom centru u Tuzli: Policajac ubio ženu, pojavile se snimke uhićenja

'Rekao je da je u Zadru imao kvar i da je sav novac potrošio na popravak i da mu posudim 20 kuna za sendvič i za sok', kaže policajac Nikola Morović koji je u tom trenu izvukao novčanik i slučajnom prolazniku nesebično dao 50 kuna.

Vozač kamiona mu je kao polog ponudio osobnu iskaznicu. 'Tad sam mu rekao da jednostavno nema za to potrebe i da ne želim uzeti osobnu iskaznicu. S tim, ako vrati, vrati, ako ne - neka mu je sretno', dodaje policajac Morović.

VIDEO Policajac zaustavio automobil, a nakon toga - preokret situacije!

Iako nije riječ o velikoj svoti novca, policajac Morović je ovom gestom dirnuo cijelu zemlju. I zbog toga će biti nagrađen. 'Zbog navedenog postupanja koje je izazvalo interes javnosti, a u skladu s propisima kojima se uređuje nagrađivanje policijskih službenika isti službenik bit će predložen za nagradu koja bi trebala biti poticaj i drugim policijskim službenicima da se ponašaju na sličan način, kao i policijski službenik Nikola Morović', kaže Ante Podnar načelnik PU ličko-senjske.

A prije nekoliko dana stigla je zahvala i od vozača kamiona i s njom - 50 kuna. A dogovorili su i kavu ovih dana. Sjajna je ovo priča o neobičnom početku jednog divnog prijateljstva.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene