Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snimila jedino kamera Dnenika Nove TV

VIDEO Pogledajte kako su građani došli do jeftinih državnih stanova!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U utorak su otvorene javne ponude za najam državnih stanova. Kamera Dnevnika Nove TV jedina je snimala otvaranje ponuda. Pogledajte što smo snimili!

Velik interes izazvala je mogućnost najma državnih stanova po početnoj cijeni od 15 kuna po kvadratu. Danas su javno otvorene ponude, a biralo se po principu - tko ponudi više. Zanimljivo je kako je jedan od ponuđača uspio dobiti stan u najam - za manje od 15 i pol kuna po četvornome metru. Najskuplji kvadrat licitiran je za prizemni prostor na Britanskom trgu, u središtu Zagreba. Njega će najmoprimac plaćati 113 kuna mjesečno. Stan ima 11 kvadrata.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 21 nekretnina Veliki interes za državne stanove: Stiglo 300 ponuda, jedan nikoga nije zanimao Slika nije dostupna 15 kuna po kvadratu VIDEO Ovako izgledaju jeftini državni stanovi

Velika gužva bila je u Državnome uredu za upravljanje imovinom gdje je bila i ekipa Dnevnika Nove TV. Stajalo se i po hodnicima. Otvaranje ponuda mnogi su željno iščekivali. Bez obzira na to što u ponuđene stanove u pravilu treba mnogo uložiti to čini se nikome nije previše smetalo.

Nekad mrtvi kapital, danas izvor zarade

'Mislim stanovi su dosta loši, to je istina, ali ako se vidi potencijal onda definitivno treba izać', rekla nam je Kristina Jurić. 'Treba si dat malo truda, treba se malo uredit, ali moglo bi bit ok', smatra Danijel Stipetić.

Ne čudi da je među stanovima za koje je pristiglo najviše ponuda i onaj koji se nalazi u samom središtu grada. Inače, za svih 20 stanova pristiglo je čak 187 ponuda.

Kuverte s ponudama otvorene su pred ponuđačima. A nakon otvaranja i čitanja, mnogi su ostali razočarani, ali ne i obeshrabreni. Ana Pernar dala je ponudu od 723,90 kuna. Stan joj je, kaže, izmaknuo za vrlo malo, iako je dosta nudila za lokaciju. Drugi su, kaže, nudili daleko više. Pokušat će ponovo. Jasmina Valentić također je izgubila, ali, kaže, bit će idući put.

VIDEO 15 kuna po kvadratu za najam stana u središtu Zagreba!

'Ovo je kako bi mi rekli, prvi mačići idu u vodu. Ali mislim da je to jako dobro. Ja imam kćer koja je upisala ovdje medicinu i stanuje ovako privatno pa smo mislili iskoristit, ali... Dobro, bit će drugi put bolje', rekla nam je Katica Marić iz Vrpolja.

'Mislim da ću pokušat ponovo, samo zavisi kakva bude, bitna mi je lokacija. Tako da ako bude nešto što sam sad imala priliku ponuditi sigurno', rekla nam je Kristina Jurić.

Pripremaju se nove nekretnine

Ovo je bio pilot projekt Državnog ureda za upravljanje imovinom, a ohrabreni velikim odazivom građana već pripremaju nove nekretnine. 'Mi smo već kada smo objavili ovaj pilot projekt već počeli pripremati imovinsko pravne odnose dokumentaciju za stanove u cijeloj republici Hrvatskoj', rekao nam je Alen Čičak, zamjenik predstojnika DUDI-ja.

Svi stanovi u najam se daju na 5 godina s mogućnošću produljenja ugovora.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene