Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Loše vrijeme - loše raspoloženje

Nestabilno, oblačno, kišovito i vjetrovito... Kada će opet biti sunčanije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I novi tjedan započeo je dosta neugodnim vremenom.

Uz oblake, kišu i jak vjetar vrijeme će nepovoljno utjecati na naše raspoloženje. Na Jadranu i područjima uz njega će i u ponedjeljak moglo biti izraženijih pljuskova s grmljavinom, a i u gorju ponegdje može biti obilnije kiše.

Pročitajte i ovo Sunčan dan u Splitu Vremenska prognoza Pred nama je šarolik početak tjedna, barem što se tiče vremena: Meteorolog otkrio što nas čeka Promjenjivo oblačno vrijeme Mogući i pljuskovi Promijenjivo vrijeme diljem Hrvatske: Stabilizacija se očekuje u drugoj polovici tjedna

Osobito neugodan će biti vjetar, na sjevernom Jadranu jaka bura, a na kopnu na udare i jak sjeveroistočnjak. Od sredine tjedna nešto ljepše i toplije vrijeme, prvo će se razvedriti na Jadranu, a zatim i u unutrašnjosti, ali i dalje neće biti posve stabilno.

Nestabilno, oblačno, kišovito i vjetrovito vrijeme podržava ciklona nad Jadranom, kao i frontalni sustavi koji će se premještati preko naših krajeva. A uz koje će i u ponedjeljak biti oblačno i kišovito, ponegdje može biti i obilnijih oborina, a na Jadranu i izraženijih pljuskova s grmljavinom. Uz oblake i kišu dodatnu neugodnost stvarat će i vjetar, na kopnu umjeren, na udare i jak sjeveroistočnjak, na sjevernom Jadranu jaka bura, dok će na južnom još uvijek puhati jugo. Temperatura viša nego prethodnih dana, uglavnom između 9 i 14, jedino u gorju malo niža.

Slično vrijeme i poslijepodne u ponedjeljak, dakle pretežno oblačno s kišom te većinom umjerenim, na udare i jakim sjeveroistočnjakom. Temperatura će biti uglavnom između 11 i 13 stupnjeva, ali uz jak vjetar činit će se i hladnije.

I u Slavoniji i Baranji hladnije, a temperatura će biti do najviše 14 stupnjeva. Uz oblake, kišu te umjeren i jak sjeveroistočnjak i ovdje će biometeorološke prilike biti nepovoljne.

Jak vjetar neće zaobići ni gorje, ali ni sjeverni Jadran, gdje bi jaka bura ponovno mogla stvarati probleme u prometu. Ovdje umjereno do pretežno oblačno, uz povremenu kišu ili pljuskove praćene grmljavinom, na moru ipak rjeđe nego ujutro, a u gorju i dalje može biti i obilnije kiše. Temperatura u gorju od 7 do 10, a na moru toplije, između 13 i 16 stupnjeva.

I u Dalmaciji oblačno uz kišu, a mogući su i izraženiji pljuskovi s grmljavinom.. Umjereno jugo i jugozapadnjak će na sjevernom dijelu okrenuti na buru. Najviša dnevna temperatura tek nekoliko stupnjeva viša od jutarnje.

I u nastavku tjedna promjenjivo, povremeno s kišom, osobito u gorju te na istoku zemlje. I dalje dosta vjetrovito, uz većinom umjeren, a u srijedu i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Temperatura će idućih dana još malo rasti.

Na Jadranu djelomice sunčano, povremeno uz više oblaka može pasti još malo kiše, ponajprije utorak. I ovdje vjetrovito, uz umjerenu i jaku buru i tramontanu. A od sredine tjedna temperature će ponovno rasti. Kako se sada čini stabilnije i sunčanije tek od sredine tjedna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene