Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kraj za prvog potpredsjednika Vlade?

MOST DONIO ODLUKU - GLASOVAT ĆE ZA SMJENU KARAMARKA Može li preživjeti Vlada?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na hitnoj telefonskoj sjednici Vlade svi Mostovi ministri podržat će izglasavanje nepovjerenja Tomislavu Karamarku.

Božo Petrov se izjasnio - Tomislav Karamarko više ne može biti član Vlade. Na hitnoj telefonskoj sjednici Vlade u petak, svi Mostovi ministri podržat će izglasavanje nepovjerenja predsjedniku HDZ-a.

Pročitajte i ovo Skup HDZ-a - 41 lake note i brza obećanja Plenković voli Rockyja, Josipović i Račan voljeli su Bareta! Pobrojili smo pjesme koje su pratile izborne kampanje Andrej Plenković dijeli se šakom i kapom Plenković komentirao veliko okupljanje ljevice, najavio i novi paket potpore umirovljenicima

Prema prijedlogu Petrova - saborski zastupnici, ministri i članovi Nacionalnog vijeća Mosta odlučili su da će u Saboru glasovati za opoziv šefa HDZ-a s mjesta potpredsjednika Vlade.

Izjavio je to čelnik MOSTA za sutrašnji Jutarnji list i Večernji list. Smatra da bi se - zbog političke odgovornosti i tereta koji u ovom trenutku predstavlja za Vladu - Karamarko trebao povući iz izvršne vlasti.

Zastupnici će glasati protiv Karamarka

Dnevnik Nove TV, iz nekoliko izvora bliskih vrhu Mosta nezavisnih lista, dobio je potvrdu kako je donesena politička odluka te bi većina zastupnika trebala glasovati protiv Tomislava Karamarka, a povodom zahtjeva za opozivom koji je pokrenuo SDP.

Bio bi to najdramatičniji razlaz Domoljubne koalicije i Mosta koji gotovo 6 mjeseci surađuju. Tomislavu Karamarku, bez zastupnika Mosta, bitno je otežana politička sudbina u Banskim dvorima.

U razgovoru s nekolicinom visokopozicioniranih dužnonika Mosta, čini se da su oni odlučili sve okončati što je moguće prije, doznaje reporterka Josipa Krajinović.

Posljednja 24 sata čini se da su bila više nego dramatična u odnosima HDZ-a i Mosta. Vlada će u petak održati telefonsku sjednicu i većina HDZ-ovih ministara će stati u uz svog prvog potredsjednika.

No pravi test za Tomislava Karamarka bit će 18. lipnja, kada je zadnji rok za glasovanja. Tad će on znati na koliko ruku može računati.

Treba tu biti i oprezan, jer dosad smo počesto bili svjedoci velikih kriza i drama, a onda i velikih zatišja. No, ovo je za sada na verbalnoj razini za Tomsialva Karamarka jedan od najtežih udaraca i to od partnera s kojima formira Vladu.

Čini se da, niti u HDZ-u, niti u Mostu, ne znaju koliko zapravo ruku ima koja strana, ali jedno je sigurno, ako 76 ruku bude u zraku na dan kada se glasa nepovjerenje Tomsialvu Karamarku, on će biti smijenjen. Zanimljivo je kako, kad je izbila cijela afera, većina HDZ-ovih dužnosnika i nije bila sretana u komentiranju cijelog slučaja oko Ane Karamarko, ali zato je jedino, čini se uz njega ostao Milijan Brkić, koji ce od subote biti i zamjenik predsjednika HDZ-a i stao u obranu HDZ-a.

Neke procjene govore o 12 ruku Mosta, a tu su i zastupničke ruke oporbe. No, sve to nije nimalo ugodno gledati Tomislavu Karamarku, koji će za 2 tjedna u Velikoj vjećnici gladati tko je za njega, a tko protiv njega. A neće mu trebati niti odluka Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. Već samo stranačka stega. E sad, pitanje je da li je ima nakon svega u stranci i koaliciji.

Nepoznato je zašto Most kreće u rušenje Karamarka. No zapravo napoštenije je ako se i dogodi nečiji pad da zemlja izađe na izbore.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene