Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odlazi u oporbu

Kosor uz ostavku: 'Čujem da će biti novih uhićenja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Darinko Kosor je na konferenciji za novinare javnost obavijestio kako odlazi s mjesta predsjendika Gradske skupštine, rekavši između ostalog kako 'čuje da će biti novih uhićenja'. Zamolili smo ga da nam to pojasni za Dnevnik.hr.

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor podnio je ostavku na mjesto predsjednika Skupštine Grada Zagreba! Kosor ističe kako odlazi zbog milijunskih šteta koje su građanima nanijele odluke gradskih vlasti koje, tvrdi, nije mogao kontrolirati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Reakcije iz SDP-a KOMENTAR NA OSTAVKU Bernardić: Kosor se odlučio malo 'oprati' Slika nije dostupna Jelena Pavičić Vukičević Iz Bandićevog tabora: HDZ-u mjesto predsjednika zagrebačke Gradske skupštine

Među njima je istaknuo nedonošenje GUP-a, privođenje bivšeg gradskog pročelnika Zvonimira Šostara te najnoviji natječaj za nabavu automobila. Sad već bivši predsjednik Zagrebačke skupštine najavio je i nova uhićenja u gradskoj vlasti.

'Sad čujem da će se i nova hapšenja dešavat, jednostavno ne možemo bit u takvoj suradnji u Gradskoj skupštini gdje se svaki tjedan hapsi neko iz Gradske uprave zaposlen prije godinu, dvije, pet, petnaest i tako dalje. Jednostavno sam iscrpio sve pozitivne mogućnosti svoga djelovanja i časno Zagrepčanima i Zagrepčankama podnosim ostavku na mjesto predsjednika skupštine', kazao je Kosor na konferenciji.

U telefonskom razgovoru za Dnevnik.hr pojasnio je kako prilikom izjave o 'novim uhićenjima' nije imao na umu nikoga konkretno, već se referirao na sva politička uhićenja kojima smo svjedočili u posljednje vrijeme.

'Priča se o tome, to je jednostavno stvar kontinuiteta i pitanje je vremena kada će opet neki političar biti uhićen. Nema nikakvog dodatnog konteksta', kazao je Kosor. 

Upitan je li njegova ostavka na čelu Gradske skupštine povezana sa strahom od vlastitog uhićenja, Kosor nam je kazao da se za svoju slobodu ne boji, te kako se veseli novoj funkciji koja će mu biti neka vrsta rasterećenja od dosadašnje funkcije koja mu je, kako nam je rekao, bila veliki teret. Poručio je i ako će se dalje boriti za pravdu.

Bandić o ostavci: Trebao je to napraviti prije tri mjeseca

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je u utorak kako je predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Darinko Kosor ostavku trebao dati još prije tri mjeseca.

"Želim mu puno uspjeha. Trebao je to napraviti davno, trebao je to napraviti prije tri mjeseca", rekao je Bandić komentirajući Kosorovu neopozivu ostavku na funkciju predsjednika Skupštine jer "više nije mogao kontrolirati donošenje štetnih odluka za građane i Grad u cjelini".

Bandić nije htio komentirati Kosorove riječi koji je kao razloge ostavke naveo nedonošenje GUP-a, privođenje bivšeg pročelnika Zvonimira Šostara kao i posljednji natječaj za nabavu automobila.

"Ne bih ja to komentirao", kazao je zagrebački gradonačelnik novinarima nakon završetka tematskog sastanka "Samoupravna uloga i razvojne mogućnosti hrvatskih županija" održanog u Uredu predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović. (Hina/M.G.)
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene