Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stravičan zločin

MAJKE PRED KAMERAMA Ivan je iskrvario na stubištu nakon što je primio više od 40 uboda nožem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi put pred televizijskim kamerama vidjet ćete ispovijest dviju majki kojima je život obilježio stravičan zločin. Ljetne noći prije dvije godine u Crikvenici se dogodilo ubojstvo koje je zgrozilo Hrvatsku. S 40 uboda nožem Dino Kulišek ubio je Ivana Jagodića, a njegovu djevojku Meriem ranio s 15 uboda. Majka ubijenog i majka ubojice Ivanu Čorkalu ispričale su svoje istine.

Ivan Jagodić iz Crikvenice, prije dvije godine ubijen je s 40 uboda nožem u svom stanu. Ubio ga je Dino Kulišek iz susjednog Dramlja. Bio je to zločin koji je zgranuo Hrvatsku. Napad hladnokrvnog ubojice preživjela je Ivanova djevojka Meriem koja je zadobila 15 uboda nožem. Točan motiv stravičnog zločina do danas službeno nije utvrđen. Suđenje je u tijeku, a ubojici prijeti do 40 godina zatvora.

Pročitajte i ovo Bruna Papić u Sinju - 4 Sinjani nezadovoljni Ivan Bulj vraća se u Sinj? Građani ogorčeni: "To ne bi bilo pametno" Ivan Bulj izišao iz zatvora Ubojica na slobodi Ivan Bulj, koji je prije 22 godine ubio 17-godišnju Anđelu, izišao iz zatvora: "Nevin sam. Svakako ću se vratiti u Sinj''

Nakon tog dana život dviju obitelji zauvijek se promijenio, a o tragičnom događaju i okolnostima koje su prethodile, za Provjereno su, prvi put pred kamerama, progovorile majka ubijenog i majka ubojice.

Meriem je preživjela 15 uboda nožem

13. srpnja 2014. dogodilo se stravično ubojstvo. U ranim poslijepodnevnim satima, nakon što se kraće vrijeme vrzmao oko zgrade, 20-godišnji Dino Kulišek, popeo se na drugi kat zgrade u kojem je Ivan bio sa svojom djevojkom Meriam.

'Otvara vrata i isti čas zadobiva prve udarce nožem. Mala Meri, tako smo je zvali, vidi, ustaje iz kreveta, vidi da je Ivan krvav i vidi ubode i u taj čas Ivan uspijeva pobjeći u dnevni boravak', ispričala je Jadranka Volarić, majka ubijenog Ivana Jagodića.

Tada je i ona postala meta ubojice. 'Kad je ona počela vrištati 'Ivane ubit će me', Ivan je automatski došao iz dnevnog boravka i strgnuo ubojicu s nje da ga usmjeri na sebe i izašao van na hodnik. Koliko zla nije bilo u mom djetetu govori činjenica da je iz hodnika otišao na balkon tražiti pomoć i vikao upomoć, a ovdje mu je kuhinja gdje ima 10 noževa koje je mogao uzeti i možda se obraniti i spasiti svoj život', kazala je Jadranka.

Meriem je preživjela 15 uboda. Ivan je s više od 40 iskrvario na stubištu.

'Moje dijete je umrlo od iskrvarenja od silnih uboda. Pun krvi ubojica bježi i točno zna gdje bježi - kod svog prijatelja koji mu je dao da se otušira. Iza toga šeću u šumici po livadi, što dokazuje da je ubojica bio svjestan toga što radi, jer ako ti čuješ da ide policija i bježiš, ti jako dobro znaš što policija znači i što si ti napravio', kaže Jadranka.

Što je 20-godišnjeg Dinu Kulišeka navelo na ovaj stravičan zločin? Iako se kasnije pokazalo netočnim, neposredno nakon ubojstva krenula su nagađanja da je motiv bio dug od nekoliko stotina kuna za marihuanu, koju su obojica i konzumirali.

'Nisu bili prijatelji, bili su poznanici. Preko Ivanovog poznanika Kunišek je mom Ivanu nabavljao marihuanu i u tom svojstvu su se poznavali. Moj sin je koristio marihuanu jer je bio teško bolesno dijete koje se liječilo od puberteta', kazala je Jadranka.

Suđenje je počelo prošle godine. Dino je optužen za teško ubojstvo i pokušaj ubojstva. Obrana u međuvremenu pokušava dokazati da je u trenutku počinjenja ubojstva bio neubrojiv, a napravljena su i tri vještačenja.

'Prema nalazima Vrapča je neubrojiv, a druga dva vještačenja pokazuju da je bio ubrojiv i svjestan i znao što radi. Od tog dana počinje ponovno stigmatiziranje mog sina, ali sada više nije narkoman nego sotonista', rekla je Jadranka.

S takvim se stvarima, kaže Ivanova majka, njezin sin nikada nije bavio. Strahuje kako je zapravo riječ o manevru obrane, kako bi kazna u konačnici bila znatno manja.

'Oni tvrde da se sin bavio sotonizmom i da nikad nisu dobili vještačenje na hipnotičke tvari svog sina. Znači moj sin je njega hipnotizirao, da dođe u njegov dom, da ubije njega, njegovu djevojku i u toj hipnozi mu je naveo kojim putem da bježi i kod kojeg prijatelja da se sakrije', kazala je Jadranka.

Utjecaj paranormalnog?

'Nikad ga nije spominjao. Stvarno, znala sam par njegovih prijatelja i pokojnik nije bio među njima dok nije njegov najbolji prijatelj došao i pričao stvari tko je bio pokojnik, što jer radio i kako je utjecao na Dina', priča Sandra Kulišek, majka Dine Kulišeka.

A taj utjecaj, tvrdi majka ubojice, vezan je uz paranormalno, čime se, kaže pokojni Ivan bavio.

'Spomenuo je crnu magiju, uroke koje je bacao i hipnoze kojima se bavio, knjige koje je čitao, kako manipulirati ljudima. Da je bio bolestan neizlječivo i da je to utjecalo na njegovo preobraćenje sotonizmu. Nisam znala tko su mu prijatelji. Uvijek je to skrivao, samo znam da je bilo poziva u noći, odlaženja', kazala je Sandra.

Promjene u ponašanju na svom sinu pripisivala je konzumiranju marihuane, čijom se preprodajom i bavio.

'Njegovo cijelo ponašanje koje je bilo vidljivo, naglo mršavljenje gubitak apetita, odsutnost, gledanje u prazno, nešto ga pitaš, a on ne odgovara. Ja sam to pripisivala marihuani, to su bile naše svađe, ta testiranja', kaže Sandra.

No pravi je razlog, vjeruje, bila hipnoza, pod kojom ga je, tvrdi, ubijeni Ivan držao duže vrijeme. 'Samog događaja se nije sjećao, jer odvjetnik je s njim prvi stupio u kontakt drugi dan i pitao ga je li poznavao pokojnika. On je rekao - jesam, on je bio sotona. I kako si ušao u stan? Pozvonio sam i otvorio mi je. Ali to nije bila istina, jer su vrata bila razbijena', rekla je Sandra.

Iako nisu bili prijatelji, njezin je sin zajedno s ostatkom društva nekoliko puta bio u Ivanovom stanu, a sve što se događalo iza četiri zida, tamo je, kaže, i ostalo.

'Oni nisu htjeli o tome govoriti, bili su kod njega u kući i pričali su o sobi s pentagramima i naopakim križevima i recimo ti rituali, bio je neki rođendan i ta cure koja je bila s njim i odrezao joj je komad kose za svoj ritual i drugi dan je odmah prohodala s njim. Ne znam koliko mjeseci, kad sam pričala s njim on je znao, rekao je da je 11 mjeseci imao psihičkih problema. Kad mu je došao prijatelj rekao je da njemu ne treba zatvor ni doktori, njemu treba svećenik', kaže Sandra.

U medicini kao ni u sudskim procesima ovakve se stvari ne priznaju kao olakotna okolnost. 'Da sad netko ne misli da opravdavam, moj sin je ubio, ja ga ne opravdavam. Ne opravdavam ja ubojstvo, ali pokušavam da ljudi shvate da nije samo žrtva, nije sve crno ni bijelo', kaže Sandra.

Suđenje Dini Kulišeku je u tijeku. Nedavno je svjedočila i 21-godišnja Meriem, koja je pukom srećom preživjela, a o proživljenoj traumi ne želi javno govoriti.

Emisiju gledajte četvrtkom od 22:15 na Novoj TV, a više o pričama iz Provjerenog saznajte na novatv.hr/provjereno

Propustili ste emisiju? Pogledajte je besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene