Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povratak u politiku

Čehok novi gradonačelnik Varaždina, Čačić postao župan: "Ništa nije neočekivano"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi privremeni rezultati DIP-a daju značajnu prednost Ivanu Čehoku. U vodstvu je i Radimir Čačić koji se bori za fotelju župana Varaždinske županije.

Ivan Čehok, nezavisni kandidat prema privremenim rezultatima DIP-a osvaja 68,50 posto glasova, a njegov protukandidat Alen Kišić (SDP/HNS/HSS/HSU, LABURISTI)  27,76 posto. Obrađeno je 100 posto biračkih mjesta.

Pročitajte i ovo Ilustracija u pritvoru je Mladić (24) nožem napao 27-godišnjaka u Varaždinu i teško ga ozlijedio Slika nije dostupna EKSKLUZIVNO ISTRAŽIVANJE DNEVNIKA NOVE TV Bitka za svaki glas u Splitu: Kerumova prednost je unutar statističke pogreške

Radimir Čačić pobjedio je u borbi za župana Varaždinske županije. Nakon obrađenih 100 posto biračkih mjesta osvajio je 52,57 posto glasova. Protukandidat Predrag Štromar (HNS, SDP, HSS, HSU, LABURISTI) osvajio je 43,61 posto.

"Ništa nije neočekivano. Naše ankete bile su potpuno jasne i za prvi i drugi krug koje su govorile 55:45. To je bilo teško stići iako je bilo jako puno faktora koje ne možete predvidjeti, a to je realna činjenica da HDZ nije imao svojeg kandidata, a SDP je svojega izgubio", kazao je Čačić.

Čačić je zahvalio svim građanima koji su izašli na izbore, a posebno onima koji su glasali za njega. Dodao je da očekuje suradnju svih u županiji.

"Očekujem apsolutno suradnju svih na projektima koji ovog trenutka čekaju da se pokrenu. Predugo smo stajali. Očekujemo maksimalnu suradnju i s Vladom. Očekujem da se Varaždinska županija vrati na poziciju lidera Hrvatske, rekao je Čačić. Najavio je da će prvo pogledati kakva je stvarna situacija s projektima, a nakon toga kreću dogovori o suradnji. Poziv je uputio svima i HNS-u.

Pobjedom nije iznenađen ni Ivan Čehok.

"Očekivali smo pobjedu 70 prema 30 posto. Vi možete građane neko vrijeme držati u zabludi. Imao sam protukandidate koji su pričali neistine punih šest godina. Ali sve te zablude, neistine, laži, to vam ne može izgraditi vrtiće, popraviti škole, donijeti nova radna mjesta. Građani znaju i sjećaju se kako je bilo mojih deset godina i vidjeli su da sad šest godina nije bilo ništa, da se nije pomaklo s mjesta“, izjavio je Čehok nakon izborne pobjede dodavši da je u zadnje vrijeme puno mladih ljudi otišlo, te da je grad izgubio prepoznatljivost u gospodarstvu. (Hina/D.I.)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene