Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još jedan mandat

Ministrica rekla što očekuje od rektora Borasa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je u petak, čestitajući ponovno izabranom rektoru Damiru Borasu, kako od rektora i Sveučilišta očekuje jasan razvojni plan, odgovornost i otvorenost te doprinos gospodarskom i društvenom razvoju Hrvatske.

"S obzirom da je većinom članova Senata odlučeno da profesor Damir Boras ostane na funkciji rektora još jedan mandat, čestitam novom/starom rektoru najvećeg Sveučilišta u Hrvatskoj. Od rektora i Sveučilišta očekujem jasni razvojni plan, odgovornost i otvorenost te doprinos gospodarskom i društvenom razvoju Hrvatske", rekla je ministrica Divjak na upit Hine.

Pročitajte i ovo Ilustracija "Sami slažu satnicu" Hoće li se u školama gledati utakmice? "Čitam i ne vjerujem" Slika nije dostupna INFLACIJA SUPERODLIKAŠA Bivša ministrica o prijemnim ispitima za škole: ''Problem je stvaran, ali opet se radi ono što je lakše, a ne pametno''

"U tim će nastojanjima imati punu potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja", poručila je ministrica.

Damir Boras u petak je ponovno izabran za rektora Sveučilišta u Zagrebu za četverogodišnji mandat koji počinje 1. listopada 2018. godine.

Senat Sveučilišta izabrao ga je tajnim glasovanjem u prvom izbornom krugu s 54 glasa. Njegov protukandidat Damir Bakić dobio je 15 glasova, a jedan je listić bio nevažeći.

Sveučilište u Zagrebu najveće je hrvatsko sveučilište na kojemu danas studira 75 tisuća studenata i predaje 5 tisuća nastavnika. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene