Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nismo dugo čekali odgovor

Plenković odgovorio Milanoviću: 'Vidim da panika kod njega ide vrlo brzo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kandidati za nasljednika Tomislava Karamarka krenuli su u utrku, a prvi im je zadatak prikupiti 5.000 potpisa. Rok im istječe u ponoć 6. srpnja.

Više od 200.000 članova HDZ-a o novom lideru će odlučivati prema modelu 'jedan član - jedan glas', za nešto više od tri tjedna.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu" Aleksandar Vučić Teški dani Vučić poslao čudnu poruku te rekao da će sve objasniti: "Nije mi lako reći kakve smo vijesti dobili"

'U ovoj nezahvalnoj situaciji nakon niza, ja bih rekao vrlo ozbiljnih, pogrešnih procjena bivšeg vodstva i glede raspuštanja Vlade, odnosno glasanja o nepovjerenju Vladi i neuspjelog preslagivanja moramo u kratkom roku konsolidirati svoje redove', rekao je Andrej Plenković koji je istaknuo kandidaturu za predsjednika HDZ-a.

Jedini je javno rekao da želi postati novi lider HDZ-a. Nada se argumentiranoj kampanji, bez izvlačenja prljavog rublja, kao i njegov stranački kolega Dario Nakić. 'To bi bilo pogubno kad bi krenula nekakva optuživanja i tako dalje, ili takvi prijepori. Mislim inače uvijek treba raditi na onom što vi možete ponuditi to je mislim formula i sad', kaže Nakić.

Formula za stabilnu stranku desnog centra, kakvom je protivnici ne vide. 'To u ovom trenutku HDZ nije ovo je prekratko vrijeme da se u to pretvori.Novo ili staro vodstvo, bit će više manje ista situacija na izborima', rekla je Vesna Pusić.

Šef SDP-a Zoran Milanović osvrnuo se na kandidate za Karamarkova nasljednika. 'Neke od tih kandidata znam. Gospodina Plenkovića znam godinama. Mislim, iskreno govoreći ono što znam pripadao bi liberalnoj struji SDP-a, što radi u HDZ-u ne znam, ali to je njihova stvar', kazao je Milanović.

'Ja se jako dobro osjećam u Hrvatskoj demokratskoj zajednici i siguran sam da će članstvu HDZ-a jako goditi činjenica da netom što sam istaknuo kandidaturu vidim da panika u SDP-u i kod gospodina Milanovića ide vrlo brzo', rekao je Plenković.

Mostov ministar Vlaho Orepić u HDZ-ove izbore se ne želi miješati. 'HDZ ima svojih problema velikih', kazao je Orepić. Problema ima i Zlatko Hasanbegović na Facebooku, gdje je proglašen kandidatom za predsjednika HDZ-a, no on poručuje da to nije njegova stranica.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene