Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Susret s braniteljima

Andrej Plenković o Milanovićevim izjavama na snimljenom sastanku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u sklopu izbornih aktivnosti nalazi se u Makarskoj.

Kandidatkinje i kandidati s liste Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) u 9. izbornoj jedinici sudjelovali su na izbornim aktivnostima i predizbornom skupu u Makarskoj zajedno s predsjednikom HDZ-a Andrejem Plenkovićem.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Nakon objave Crobarometra Plenković komentirao istraživanje Dnevnika Nove TV: ''Kad se HDZ zalaufa, bit ćemo kao zagorski cug'' Andrej Plenković Propucavanje Turudićeva automobila Plenković: ''Neki pucaju, a neki viču''

OVDJE ISPROBAJTE APLIKACIJU GDJE SAM 2016.

Plenković se ondje osvrnuo na snimke razgovora lidera SDP-a Zorana Milanovića s braniteljima koje su procurile u javnost.

'Mi smo u izbornoj kampanji u kojoj se događaju određene neobične pojave, ponovno vezano za kandidata oporbe. Cure raznorazne snimke na kojima možemo vidjeti poprilično iznenađujuće i razotkrivajuće elemente. Želim reći da hrvatski ljudi na ovim izborima imaju birati između odgovornog, ozbiljnog, staloženog i vjerodostojnog lidera i poruka koju čujemo od kandidata oporbe koji više liče na kavanski diletantizam koje se usred izborne kampanje usmjeravaju na besprizorno dodvoravanje hrvatskim braniteljima, onima istima koje kandidat oporbe Milanović nije htio mjesecima primati, izjavama koje više liče na raspravu u nekoj krčmi i koje nam štete u odnosima sa susjednim državama, sa referencama na BiH, pa i na Srbiju koje su krajnje neprimjerene i nedostojne onoga koji je obnašao dužnosnika predsjednika hrvatske Vlade', rekao je Plenković.

Dodao je kako će za razliku od oporbe, HDZ kojeg vodi, državu voditi na temelju odgovorne i državničke politike.

Podsjetimo, Jutarnji list objavio je snimke razgovora Zorana Milanovića s braniteljima na sastanku u sjedištu SDP-a koji se odvio u ponedjeljak. Milanović nije htio komentirati sastanak, ali su s njega procurile snimke.

U razgovoru s Mislavom Bagom u Dnevniku Nove TV u utorak navečer, Milanović je kazao kako je znao da ga snimaju, ali mu je to bilo smiješno. 'Mislite ovo tajno snimanje što smo skužili?', odgovorio je na upit. 

BiH: Milanovićeve izjave zanimljive medijima, reagiranja političara gotovo da i nema

Izjave predsjednika SDP-a Zorana Milanovića u kojima on živopisnim jezikom opisuje stanje u Bosni i Hercegovini u toj su zemlji naišle na značajnu medijsku pozornost no službenih reagiranja na Milanovićeve ocjene do četvrtka poslije podne gotovo da i nije bilo uz iznimku onoga koji dolazi iz oporbene Socijaldemokratske partije BiH (SDP BiH).

U kratkom priopćenju iz te su stranke poručili kako su Milanovićeve izjave neprihvatljive te kako samo dodatno kompliciraju političko stanje u BiH, ali i regiji.

"Najmanje što jedan čelnik SDP-a može učiniti jest da u svojim istupima ne dovodi u pitanje vrijednosti na kojima se jedino može graditi normalna država", stoji u priopćenju u kojemu se ističe kako je nacionalistička politika i retorika zapreka da BiH postane članicom EU-a.

"Ovakvim izjavama Milanović pokazuje da ne razumije BiH i da je dopustio da stereotipi osmišljeni u kuhinjama nacionalističkih tabora, osim njihove, određuju i njegovu politiku", ocjena je SDP BiH.

Najtiražniji list u BiH "Dnevni avaz" u četvrtak informaciju o tajno snimljenim izjavama predsjednika SDP-a Hrvatske donosi na prvoj stranici uz naslov "Milanović vrijeđao našu zemlju".

Za "Oslobođenje" to je pak vijest za zadnju stranicu uz naslov "To uopće nije država, to je 'big shit'".

Za medije u Republici Srpskoj važnija je pak bila Milanovićeva ocjena o tome kako je Srbija "šaka jada".

Komentari na internetskim portalim su brojni a u rasponu su od potpunog odobravanja Milanovićevih izjava kao notornih činjenica do žestokih napada u kojima ga se optužuje kao sljedbenika politike podjele BiH. (Hina/I.D.)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene