Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vjeruju u Hrvatsku

Oni su jedni od najvećih investitora na Jadranu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znate li da su Turci među najvećim investitorima u hrvatski turizam? Jedna od najuspješnijih turskih tvrtki, Dogus Grupa, na Jadranu je u proteklih 5 godina uložila 200 milijuna eura!

Najveća marina na Jadranu uskoro će dobiti novo ruho. Vlasnicima jahti i brodica bit će dostupne nove uslužne zgrade, klubovi i restorani. Ali zašto ulaganje - baš u Hrvatsku? 'Zaista vjerujemo u budućnost Hrvatske. Ima dobar potencijal, vrlo lijepu obalu i čini nam se otvorenom za razvoj', kaže Burak Baykan, regionalni direktor Dogus Grupe.

Pročitajte i ovo Kruzer Norwegian Cruise Line Krstarenje iz noćne more Putnici jurili kroz šest država kako bi uhvatili kruzer koji ih je ostavio na obali: "Među nama ima teških bolesnika!" Konkretne turističke brojke - 3 Turizam u Hrvatskoj Po Uskrsu se sezona poznaje: Uspoređujući ovaj datum s lanjskim, gostiju je nešto manje, ali zbog jedne stvari taj podatak ne treba zabrinjavati

Šampanjac se može popiti jer stiže novih 30 milijuna eura kredita. No, Turci na Jadran ulažu još od 2009. U Šibeniku grade hotel s 5 zvjezdica, a poslovično spora hrvatska administracija, kažu, nije ih omela u planovima. 'Kada ulažete u bilo koju državu, susrest ćete se s problemima i poteškoćama. Ali, vjerujte mi, birokratski procesi u Hrvatskoj brži su nego u Turskoj', dodaje Hüsnü Akhan, glavni izvršni direktor Dogus Grupe.

Evo što je jednog od najbogatijih ljudi na svijetu zainteresiralo u Hrvatskoj

Turski investitori kupili su i ulažu u marine u Zadru, Bibinjama i Sukošanu te Šibeniku. Ondje grade i hotel, a jednoga su preuzeli u Dubrovniku. Hotelski smještaj trebao bi niknuti i u Zadru.

Prenamjenom napuštene tvornice pića trebao bi biti otvoren najluksuzniji hotel u užem zadarskom središtu. I to - tik do mora.

'Ovog časa, osim njih i nekih manjih investitora, nekog velikog investitora nema. Oni su, u ovom času, najznačajniji strani investitori u Zadru', kaže zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta.

Uz nautički i hotelski turizam, Turci žele još ulagati. Do kraja godine objavit će i u koji gospodarski sektor.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene