Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Summit u Berlinu

Ovo je glavni hrvatski adut za investitore!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatsko izaslanstvo, predvođeno premijerom Milanovićem, u četvrtak putuje u Berlin na skup zemalja zapadnog Balkana, u organizaciji njemačke kancelarke Angele Merkel. Političkom vrhu jedne od ekonomski najmoćnijih država svijeta predstavit će svoje najjače investicijske projekte.

Projekt LNG terminala na Krku spreman je za ulagače i bit će glavni hrvatski adut na summitu u Berlinu najavljuje ministar Vrdoljak.

'Brži smo od Europske komisije, a i potencijalnog investitora. Ja osobno mislim da je krajem 2015. već moguće potpisivati ugovore o izgradnjama. Plan je da LNG terminal 2018. bude na raspolaganju tržištu', kaže ministar.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Iznenađeni smo" Prvi put u svijetu: LNG terminal na Krku počeo s prekrcajem plina u kamione Slika nije dostupna Šeik dolazi u Hrvatsku Vlada želi LNG terminal na Krku, a Predsjednik u Pločama

Na terminal se veže izgradnja plinovoda i ostale infrastrukture kako bi se plin s Krka mogao dopremiti u zemlje srednje i istočne Europe kojima je namijenjen. 'To je tema koju želimo sutra i preksutra raspraviti u Berlinu i reći da je LNG u stvari u paketu projekta od zajedničkog interesa Europe', dodaje ministar Vrdoljak.

Vrdoljak: MOL-ovo priopćenje nije u potpunosti točno

U borbi za investicije s Hrvatskom će se u Berlinu natjecati Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Kosovo, Makedonija, Slovenija i Srbija.

'Sigurno smo najkonkurentniji u regiji. Imamo znanje, imamo dobre zakone. Brzi smo i efikasni u javnoj upravi i brzo izdajemo dozvole', smatra ministar.

Dodatne stvari koje bi trebale pridobiti njemački politički vrh su zakon o poticanju investicija, geostrateški položaj Hrvatske, moderna infrastruktura te kvalitetni radnici.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene