Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odluka ECB-a

Euro na razini koja nije zabilježena više od 11 godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tečaj eura oštro je pao na svjetskim valutnim tržištima kada je ECB najavila tiskanje svježeg novca za poticanje gospodarstva.

Nakon što je Europska središnja banka (ECB) najavila tiskanje svježeg novca za poticanje gospodarstva, tečaj eura oštro je pao na svjetskim valutnim tržištima i zaronio i ispod 1,12 dolara, što nije zabilježeno u više od 11 godina.

ECB donio povijesnu odluku o kvantitativnom ublazavanju monetarne politike

Pročitajte i ovo Tvrđava Monvidal Uhićen je Pronađen muškarac koji je u Puli gurnuo ženu s tvrđave: Pala s visine od pet metara Euro zabrinjavajuć trend Novo dno vrijednosti eura: Prvi puta u 20 godina vrijedi ravno jedan dolar, prognoze za ostatak godine sive

Analitičari kažu da je euro, koji je od početka godine potonuo za 7 posto, na putu prema svom najvećem mjesečnom padu u odnosu na dolar nakon vrhunca financijske krize početkom 2009. godine. Valuta bi prema nekim predviđanjima mogla ostvariti dosad neviđeni pad.

Proizvođači diljem eurozone pozdravili su sljabljenje eura, uz napomenu da će izvoz učiniti konkurentnijim, piše Guardian. (Hina/D.B.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene