Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radnici dočekali Vrdoljaka

VIDEO 'Hoćete li sačuvati našu rafineriju Sisak?'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekoliko stotina radnika Sisačke rafinerije s transparentima se okupilo u središtu Siska.

Radnici su u centru Siska dočekali ministra Vrdoljaka. Od Vlade traže da spriječi gašenje rafinerije. Ministar je poručio da će se učiniti sve da rafinerija u Sisku opstane. Dodao je kako će prvo razgovarati s kolegama iz MOL-a i pokušati doći do rješenja.

Pročitajte i ovo Ivan Vrdoljak Nakon žalbi građana Loše vijesti za bivšeg ministra: Tvrtka Ivana Vrdoljaka ostala bez dozvole za rad Rafinirano zatvaranje (Foto: Dnevnik.hr) Ogorčeni radnici INA-e ''Stručnjacima je uspjelo nešto što nije ni jednoj naftnoj kompaniji u svijetu - zatvoriti najprofitabilnije postrojenje''

Dođe li se do pozitivnog rješenja, kazao je, neće biti ugroženi energetski interesi Republike Hrvatske, niti interesi zaposlenika rafinerije. Upozorio je i na borbu za opstanak kutinske Petrokemije u koju se godinama nije ulagalo. Poručio je da je potpuno neprihvatljivo da Sisačka županija izgubi te dvije velike industrije. 

"Ne damo Inu, ne damo Inu!", vikali su radnici. "Hoćete li sačuvati našu rafineriju Sisak?", pitali su ministra gospodarstva. "Dat ću sve od sebe, vjerujte mi!", odgovorio im je Vrdoljak.

"Sada smo spustili lopticu. Komuniciramo zajedno. Nema još odluke . Znači, dat ćemo sve od sebe da je prvenstveno spriječimo, a onda ćemo nakon toga vidjeti kako je možemo vratiti. Pokrenuli smo arbitražu, to nam je argument koji nam možda daje nadu da to vratimo, a da ćemo do kraja ići da to sve vratimo...što su nas prodali tada.. šta sad?!", rekao je Vrdoljak.

"Citirat ću premijera republike Mađarske, on je prije dosta vremena kada je posjetio MOL rekao da je perjanica mađarske industrije, zaštitit ćemo ga na sve načine...njezine zaposlenike i svoj interes. Ja ću citirajući Viktora Orbana reći sljedeće: Ina je perjanica hrvatske industrije. Štitit ćemo je na sve načine, njezine zaposlenike i hrvatske energetske interese", poručio je Vrdoljak. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iP ad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene