Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zločin iz 2004. godine

Presuda na sudu u Osijeku: Za ubojstvo poduzetnika i njegove prijateljice dobio 40 godina zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Davoru Čizmoku sudilo se za ubojstvo Pere Martića i Jadranke Modrić iz ožujka 2004. godine.

Davor Čizmok (37) osuđen je na 40 godina zatvora za ubojstvo Pere Martića i Jadranke Modrić.

Pročitajte i ovo Uhićen ubojica - 1 Prijeti mu visoka kazna DORH podigao optužnicu protiv policajca koji je ubio studenticu u Osijeku James Crumbley, otac školskog ubojice, osuđen za ubojstvo - 7 Masakr u Michiganu Povijesna presuda: Otac dječaka koji je počinio pokolj u školi osuđen za ubojstvo

Osim njega za ova se ubojstva sudilo i Damiru Handanoviću, a presuda im je izrečena u četvrtak na Županijskom sudu u Osijeku. Čizmoku se sudilo za ubojstvo, a Handakoviću za naručivanje ubojstva.

Osječki poduzetnik Pero Martić (38) i njegova prijateljica Jadranka Modrić ubijeni su u ožujku 2004. godine u osječkom hotelu Turist.

U prvom postupku za ova ubojstva Čizmok i Handanović su oslobođeni, ali je Vrhovni sud tu presudu ukinuo i vratio je na ponovno suđenje.

Kao motiv ovih ubojstava Županijsko državno odvjetništvo navodilo je želju Damira Handanovića da preuzme unosan posao automat-kluba i aparata za igre na sreću koji je vodio ubijeni. Ubijena Jadranka Modrić bila je kolateralna žrtva koja se našla u Martićevu stanu u vrijeme ubojstva.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene