Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dolijala prevarantica

'Nada iz Londona' telefonom od žrtava iskamčila novac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva nova kaznena djela prijevare, u Donjem Lapcu i Gospiću, počinjena su u petak, a u oba se slučaja ženska osoba preko telefona lažno predstavlja kao Nada iz Veleposlanstva u Londonu, te su na njen zahtjev prevarene osobe uplatile određenu količinu novca za navodno liječenje njihovih bližnjih u inozemstvu, priopćila je ličko senjska policija.

Žrtve su na svoj kućni telefon dobile lažnu obavijest da im je bolestan netko od članova obitelji koji žive u inozemstvu, te da za njihovu zdravstvenu njegu trebaju uplatiti određeni novčani iznos, što su oštećeni i učinili, ne sumnjajući u poziv sugovornika, navodi se u priopćenju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Oprez Još jedna banka upozorava građane na prijevaru: Objasnili kako lopovi pokušavaju namamiti sirote građane Ilustracija sve više kriminala u Regensburgu Ravnatelj upozorio roditelje da ne puštaju kćeri same u školu, pojačavaju se policijske snage

Iz ličko-senjske Policijske uprave upozoravaju javnost na taj oblik prijevare, te mole građane koji dobiju takav poziv da provjere činjenice i o tome odmah obavijestite policiju na broj telefona 192.

Glasnogovornica Policijske uprave Maja Brozičević pozvala je građane na oprez, s obzirom na sve češću pojavu novih oblika prijevare. Građani starije životne dobi, posebno samci najčešće su žrtve kaznenih djela prijevare, kako zbog poodmakle životne dobi tako i neupućenost i nepažnje, upozorava Brozičević.

U Ličko-senjskoj županiji zabilježeni su razni oblici prijevare gdje se prevaranti lažno predstavljaju kao djelatnici centara socijalne skrbi, službenici banaka, djelatnici za usluge masaže i pomoć u kući i slično. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene